Una calellenca apassionada per la ciència participarà al Barcelona International Youth Science Challenge

Foto: Escola Pia Calella

132 joves d’arreu del món participaran aquest estiu en el programa d’excel·lència internacional sobre ciència que impulsa la Fundació Catalunya-La Pedrera. I entre ells hi ha la calellenca Helena Rodrigo, una estudiant de primer de Batxillerat de l’Escola Pia, que encamina la seva formació cap a la investigació científica en l’àmbit de la medicina. Aquest estiu, durant dues setmanes, tindrà l’oportunitat de desenvolupar un projecte en equip, assistir a conferències de líders internacionals i visitar els centres de recerca més importants del país.

El Barcelona International Youth Science Challenge tindrà lloc del 5 al 16 de juliol, reunint 132 joves d’arreu del món per tal d’estimular el talent científic que ja apunten. L’Helena Rodrigo va superar el procés de selecció, incloent les proves de nivell d’anglès. Gràcies a aquest programa científic podrà experimentar com es treballa en el món professional. En concret, ella formarà part del grup que investigarà sobre tècniques de reaccions químiques.

Nosaltres intentarem descobrir quines dues substàncies reaccionen i donen lloc a una altra que pugui combatre una malaltia o evitar la contaminació, entre d’altres.

A més de desenvolupar el projecte, tots els joves seleccionats assistiran a conferències i debats amb prestigiosos científics internacional sobre els reptes de la investigació actual, a més de visitar els centres de recerca més importants de Catalunya. El programa acabarà amb la presentació pública dels resultats del seu projecte de recerca durant la cerimònia de clausura que tindrà lloc a la Pedrera de Barcelona.

Rodrigo tindrà aquests dies l’oportunitat de créixer i experimentar en el món cap a on dirigeix el seu futur professional.

M’agrada força la biologia i la química i el meu objectiu seria treballar en un laboratori investigant malalties i descobrir tractaments per curar-les, per exemple.

El programa internacional Barcelona International Youth Science Challenge està impulsat per l’Acadèmia de Ciència de la Fundació Catalunya-La Pedrera i compta amb el suport dels principals instituts de recerca científica del país i de la fundació Víctor Grífols i Lucas de la farmacèutica catalana.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *