Una noia, en un banc, amb flabiol i tamborí, serà la primera escultura de bronze de Calella

Una de les estàtues de bronze de Bratislava

La visita de Carles Puigdemont aquest diumenge està prevista a les sis de la tarda a l’Aplec, però prèviament presidirà la inauguració de la primera l’escultura de bronze d’una sèrie que l’Ajuntament de Calella ha encarregat per rememorar la història local a través de personatges simbòlics.

La visita de Puigdemont es farà coincidir amb el descobriment d’una escultura de bronze que representa una noia assegura en un banc, portant un flabiol i un tamborí. Instruments propis de la música de cobla.

L’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, ha explicat que la voluntat del govern és fer una ciutat d’escultures, a imatge i semblança de Bratislava, per explicar a calellencs i turistes els trets identitaris de la ciutat. “És un relat que acompanya que explica d’on venim, què som i que acaba tenint un segell de cultura que a nosaltres ens agrada d’una manera especial“.

La primera escultura en inaugurar-se serà la que fa referència a la música de cobla, però n’hi haurà d’altres que s’aniran inaugurant coincidint amb diferents esdeveniments importants per a la ciutat. La idea és acabar el 2017 amb tres escultures col·locades, l’any que ve posar-ne entre tres i quatre més, i el 2019 les tres o quatre més que faltin. Montserrat Candini s’ha referit a totes les escultures que es posaran: “Per la Festa Major petita inaugurem la segona, que és La Llopa, que serà més gran perquè l’enton és més ampli i amb una estructura sòlida que permetrà seure a l’entorn de la llopa. Hi ha també una teixidora amb una màquina de teixir, que la idea seria poder-la inaugurar cap a octubre o novembre. Hi haurà un catrà, situat al carrer Església, molt a tocar de la sala Mozart. Hi haurà un savi a la rotllana dels savis del Passeig. Després també hi haurà un pescador al barri de Pequín, un triatleta a la platja de Garbí, i una figura al·legòrica als 50 anys de l’exposició de roses“.

Cada escultura anirà acompanyada d’una explicació del que representa, en tres idiomes, català, castellà i anglès. Candini ha afirmat que el conjunt d’aquestes estàtues explica la nostra història, amb una interacció i un reclam turístic.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *