Una noia, en un banc, amb flabiol i tamborí, serà la primera escultura de bronze de Calella

Una de les estàtues de bronze de Bratislava
Una de les estàtues de bronze de Bratislava

La visita de Carles Puigdemont aquest diumenge està prevista a les sis de la tarda a l’Aplec, però prèviament presidirà la inauguració de la primera l’escultura de bronze d’una sèrie que l’Ajuntament de Calella ha encarregat per rememorar la història local a través de personatges simbòlics.

La visita de Puigdemont es farà coincidir amb el descobriment d’una escultura de bronze que representa una noia assegura en un banc, portant un flabiol i un tamborí. Instruments propis de la música de cobla.

L’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, ha explicat que la voluntat del govern és fer una ciutat d’escultures, a imatge i semblança de Bratislava, per explicar a calellencs i turistes els trets identitaris de la ciutat. “És un relat que acompanya que explica d’on venim, què som i que acaba tenint un segell de cultura que a nosaltres ens agrada d’una manera especial“.

La primera escultura en inaugurar-se serà la que fa referència a la música de cobla, però n’hi haurà d’altres que s’aniran inaugurant coincidint amb diferents esdeveniments importants per a la ciutat. La idea és acabar el 2017 amb tres escultures col·locades, l’any que ve posar-ne entre tres i quatre més, i el 2019 les tres o quatre més que faltin. Montserrat Candini s’ha referit a totes les escultures que es posaran: “Per la Festa Major petita inaugurem la segona, que és La Llopa, que serà més gran perquè l’enton és més ampli i amb una estructura sòlida que permetrà seure a l’entorn de la llopa. Hi ha també una teixidora amb una màquina de teixir, que la idea seria poder-la inaugurar cap a octubre o novembre. Hi haurà un catrà, situat al carrer Església, molt a tocar de la sala Mozart. Hi haurà un savi a la rotllana dels savis del Passeig. Després també hi haurà un pescador al barri de Pequín, un triatleta a la platja de Garbí, i una figura al·legòrica als 50 anys de l’exposició de roses“.

Cada escultura anirà acompanyada d’una explicació del que representa, en tres idiomes, català, castellà i anglès. Candini ha afirmat que el conjunt d’aquestes estàtues explica la nostra història, amb una interacció i un reclam turístic.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat