IC-V fa un balanç negatiu dels dos anys de mandat 2015-2019

tejada

De fet, en aquesta valoració negativa hi inclouen els quatre anys ja liderats per Montserrat Candini a l’anterior mandat. De tot plegat n’ha dit que Calella no ha deixat de ser una ciutat turística pobra, la de menys rentabilitat, i amb un nivell d’ocupació de més baixa qualitat de tot l’Estat espanyol.

El regidor portaveu d’IC-V, Sebastián Tejada, considera que les inversions fetes fins ara no han estat encertades, i d’exemple ha posat la reforma del Mercat Municipal i el Museu del Turisme, i l’alt cost de les obres de l’Escola Salicrú a la Fàbrica Llobet, sumant-hi les que caldrà fer arran d’això com un nou edifici per Gestvia o la reforma de l’Hostal Vell. Tot plegat, diu Tejada, no ajuda a repartir la riquesa entre els ciutadans. “Potser són més de 2’5 milions d’euros que es opdien haver gastat en una altra cosa. Era innecessari. I s’hauria de valorar si el pressupost s’ha fet servir per reequilibrar la renda, que és de les més mal repartides de les ciutats de catalunya, i la resposta és no. Amb una recaptació baixa de l’IBi ha afavorit els grans tenidors, com els hotelers i ha perjudicat als propietaris modestos

Tejada ha fet mala valoració dels processos fets fins ara dels Pressupostos Participatius, i diu que es dóna per satisfet amb la informació que han rebut fins ara de la construcció de les guinguetes, tot i reiterar les crítiques al procés de licitació i al resultat final. Per Tejada, els preus de les consumicions a les guinguetes és massa alt per als joves, tant d’aquí com de fora, i augura més casos de «botellon» a la platja aquest estiu.

Sebastian Tejada s’ha defensat de les crítiques que el situen en una política immobilista i centrada en portar la contrària al Govern, tot i remarcar que les diferències de criteri entre ells i l’actual govern són importants. “El 70% de propostes hem votat igual que el Govern. És intolearble que ens diguin que som el partit del no. Però estem enfrontats en molts temes, com els drets de les persones, presssupostos, infraestructures, participació…

Respecte al futur, Tejada ha dit que espera que a les eleccions del 2019 la gent de Calella voti una de les opcions polítiques d’esquerres, i abandona la idea de crear una gran coalició de partits. El que si que espera és generar la visió que hi ha una alternativa real i possible al govern actual. “Volem arribara  fer una oferta electoral tan ampla com sigui possible. Potser no pot ser en una única formació però volem que la ciutadania tingui la percepció que hi ha una alternativa d’esquerres consolidada i que treballa en un mateix sentit. Estem treballant-hi i ho seguirem fent. Creiem que la ciutadania ho valorarà i el 2019 votaran d’una forma majoritària aquesta opció d’esquerres“.

Tejada ha assegurat que la seva aposta electoral per al 2019 serà Catalunya en Comú, un partit que aspira a governar la ciutat de Calella.

Aqui podeu escoltar l’entrevista sencera a Sebastián Tejada, emesa a l’Info Vespre

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat