Una placa artística senyalitzarà els espais bombardejats durant la Guerra Civil

Retall de premsa amb imatges dels desperfectes que va provocar el bombardeig de l’any 1937 a la fàbrica

La Fàbrica Llobet-Guri i el Barri de Pequín van ser els dos espais bombardejats durant la Guerra Civil espanyola. L’aviació italiana, aliada de l’exèrcit franquista, va atacar-los entre els anys 1937 i 1938, sent aquest últim el que va causar més ferits i tres víctimes mortals entre la població civil. Eren Martí i Llorenç Barceló, pare i fill, i Rosario Vivancos. Tots tres vivien al Barri de Pequín, que ja es va senyalitzar amb una primera acció del programa per a la recuperació històrica que ha endegat l’Ajuntament de Calella en col·laboració amb el Memorial Democràtic. Dilluns vinent, s’hi descobrirà una plaça que testimoniarà els fets i retrà homenatge a les víctimes. És obra de l’artista local Jaume Font.

L’acte d’inauguració es farà a la plaça Muriel Casals, a tocar la Fàbrica Llobet-Guri, on va caure una de les bombes, amb la fortuna que va ser en un moment en què no hi havia treballadors a l’interior. Les destrosses a l’edifici van ser molt importants, com s’aprecia en les imatges que van publicar-se en diaris de l’època.

b772a939-d05b-4a23-a748-e1f7add59a63

19e3f6ee-ef2e-479a-a166-d07d8c1e7013

 

Durant l’acte hi haurà les intervencions del director del Memorial Democràtic, Jordi Font, i el president de la Xarxa d’Alcaldes i Alcaldesses per la Pau de Catalunya, l’alcalde de Granollers, Josep Mayoral. Els rebrà l’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini. Les places es descobriran aquest pròxim dilluns, 5 d’abril, a les 11.30h.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.