Una setantena de rodatges des de la creació de la Maresme Film Comission

cof

El Maresme és territori de cinema. Per iniciativa del Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme, ara fa un any es va crear la Maresme Film Comission per impulsar els rodatges a la comarca i dinamitzar així la indústria cinematògrafica. Des d’aleshores s’han facilitat una setantena de gravacions, entre pel·lícules com “Elisa y Marcela” de la directora Isabel Coixet, amb algunes seqüències rodades a Vilassar de Mar; i sèries o programes de televisió.

La Maresme Film Comission ha gestionat unes 200 peticions de rodatge a la comarca, 139 de les quals s’han concentrat en els mesos de gener a juliol del 2019.

Aquest és un instrument de promoció del territori que ofereix a productores de cinema i televisió un inventari de localitzacions repartides per la comarca, a més de centralitzar i tramitar els permisos administratius que són necessaris.

Durant el primer any de treball, ha facilitat un total de 70 rodatges entre els quals destaquen produccions tan importants com els llargmetratges Elisa y Marcela (2019) d’Isabel Coixet, amb seqüències a Vilassar de Dalt; o Gente que viene y Bah (2019), de Patricia Font, àmpliament rodada al Maresme. A més, també s’han gravat sèries i programes de TV: Benvinguts a la família, de Paco Plaza, Joc de cartes i El Foraster, que va visitar Òrrius.

Calella es promociona com a ciutat plató amb una oficina pròpia

L’Ajuntament de Calella va crear l’abril del 2018 la Calella Film Office amb l’objectiu de promoure la ciutat com a plató de rodatges i tot tipus de produccions audiovisuals. Els creatius i les empreses del sector trobaran al portal calellafilmoffice.cat les diverses localitzacions que hi ha a la ciutat, en l’entorn urbà, natural i cultural; i un directori d’ajuda per tramitar els permisos necessaris.

Calella apareix en l’última campanya promocional de l’Agència Catalana de Turisme que es va llançar la passada primavera i que protagonitza el futbolista Gerard Piqué, qui repta a descobrir els atractius del país. La Roca Grossa és la primera imatge del vídeo.

 

Les pel·lícules 100 metres o Amics per sempre també s’han rodat a Calella, on hi ha dos esdeveniments vinculats a la indústria cinematogràfica: el Festimatge i el Calella Film Festival.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *