Una vintena d’encaputxats agredeix a membres del CDR Canet per col·locar creus grogues

creus canet 3_24

Una vintena d’encaputxats ha irromput a la platja de Canet de Mar per treure les creus grogues que havia plantat el CDR de Canet, una acció similar a la que va realitzar el CDR de Calella aquest diumenge. Els encaputxats s’han encarat als membres del CDR, que han intentat que no s’emportessin les creus, i tres persones han estat agredides.

  Dani Grao, periodista de Ràdio Canet, ha explicat com han ocorregut els fets.  

Ha aparegut un grup de no independentistes o unionistes amb la cara tapada, una vintena de persones, i han començat a retirar les creus grogues dient, entre altres coses, que «las cruces se ponen a los muertos», en castellà, i han agredit a tres membres del CDR de Canet que, evidentment, estaven intentant impedir que s’emportessin les creus i es veu que hi ha hagut una corre-cuita. Això s’ha posat en coneixement de la Policia Local i han pogut aturar i identificar tota aquesta gent d’aquest comando de 20 persones.

  Una de les persones agredides ha sigut Marc Giménez, regidor de la CUP de Canet.  

Estàvem aquí tranquil·lament i primer han aparegut quatre personatges que ens miraven de lluny, han tret unes estelades, se les han penjat del revés, del coll, i quan hem començat a identificar-ne a algun, ha arribat una furgoneta, s’han baixat no se quants energúmens, no se si eren 10, si eren 20, la veritat és que no ho se. Tots amb la cara tapada i han vingut corrents, han començat a arrencar les creus que teníem aquí posades a la sorra i quan nosaltres hem mirat d’impedir-ho, ens han agredit.

  A un home de més de 80 anys li han fet un tall a la cara i una dona ha hagut de ser traslladada amb ambulància a causa d’un atac de nervis.


 

Els afectats estan valorant si presenten denúncia de forma conjunta.

Estàvem parlant de quina manera ho vehiculem, si ho fem tot conjuntament o què. En principi, la idea que estàvem parlant ara era recuperar totes les imatges que tenim, que tenim moltíssimes, tenim a tots els energúmens identificats i anar a Mossos i posar la denúncia.

L’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, ha fet una piulada a Twitter on ha condemnat enèrgicament la violència que han exercit contra els activistes, ha donat suport als ferits i s’ha posat a disposició de l’alcaldessa de Canet, Blanca Arbell.

 

 

El Comitè en Defensa de la República de Calella també han mostrat el seu suport als seus companys del CDR de Canet de Mar per les agressions que han patit.


 

 

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat