Veïns de Codina es constitueixen com a associació cultural i busquen espai de reunió

L’associació pensa que la masia de Can Pocalló podria convertir-se en un hotel d’entitats per al barri

Una vintena de calellencs i calellenques han impulsat la creació de l’Associació Cultural Codina, una entitat que té per objectiu la integració del barri a Calella per mitjà de la cultura. Han començat el camí organitzant activitats i tallers diaris, i preveuen fer sortides culturals durant el cap de setmana que també ajudin a estrènyer a la relació entre els mateixos veïns i veïnes. Txell Lasheras i Jero López són la presidenta i secretària de l’associació i aquest matí han participat al programa La Ciutat on han reconegut que necessiten disposar d’un local social de reunió.

Als impulsors de l’Associació Cultural Codina no els està resultant fàcil trobar un local de lloguer que es converteixi en el punt neuràlgic de tota l’activitat que volen fer al barri. “La cultura ha d’arribar als Codina”, ha dit la seva presidenta, Txell Lasheras, en una entrevista al programa La Ciutat. De fet, s’han fixat en la masia de Can Pocalló, entre el càmping i el bloc de pisos. Hi veuen un gran potencial perquè es converteixi en un hotel d’entitats que puguin utilitzar la gent de Codina i de tot Calella. Però són conscients que és una propietat privada i que, en tot cas, aquesta és una il·lusió a llarg termini.

Locals que es lloguin, allà no n’hi ha. Llavors, la nostra idea en un futur, no sé quan, la masia de Can Pocalló es convertís en un hotel d’entitat. Perquè la gent gran poguessin anar-hi a jugar, passar la tarda, o perquè la canalla hi fessin activitats.

La idea la compartiran amb els responsables municipals en la reunió que tenen prevista per principis de novembre.

L’Associació Cultural Codina vol tornar a activar la gent que viu en aquest barri tan poblat a l’entrada de la ciutat però on hi escassegen els serveis. No hi ha ni botigues d’alimentació ni d’altres productes de primera necessitat, tampoc serveis, i això els obliga a estar constantment desplaçant-se al centre. Jero López, la secretària de l’entitat, explica que tot plegat afecta a l’ànim dels veïns.

Ens sentim una mica desemparats perquè no s’ha fet cap pla per potenciar la zona. Ara, amb aquesta associació cultural ho volem aconseguir. Som una zona estratègica de Calella, estem a l’entrada, en una zona privilegiada per viure, però està molt abandonada.

Actualment, l’entitat està formada per una vintena de persones. Per fer-se soci només cal donar-se d’alta i pagar una quota inicial de 10 euros.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *