4 pacients Covid ingressats a l’hospital de Calella després d’una alta hospitalària

Els hospitals de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva estan atenent a 4 pacients amb coronavirus. Tots al Sant Jaume de Calella després de donar una alta en les darreres 24 hores i registra dos nous ingressos. L’actualització del recompte que ofereix l’organisme sanitari també indica que s’ha produït un cinquè positiu entre els seus professionals. I els epidemiòlegs llencen un toc d’alerta. Adverteixen que l’evolució de la pandèmia a Catalunya i Espanya no és bona i que s’accelera la transmissió del virus. De fet justament ahir el director del Centre d’Alertes Sanitàries, Fernando Simón, va dir que la transmissió s’ha de frenar perquè la situació no es torni a desbordar. En la mateixa línia s’expressava el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, qui anava més enllà i aposta clarament per reduir les interaccions socials com a mesura per reduir els contagis de Covid-19.

La pandèmia a Catalunya està estabilitzada però està pitjor que fa dues setmanes. Des de Salut el missatge ha estat ben clar, cal reduir la corba de contagis i amb el que tot això suposa. Són declaracions del doctor Argimon ahir la tarda.

Ara és, repeteixo, imprescindible reduir aquesta interacció social. Per una raó ben senzilla perquè tots aquests casos que anem diagnosticant cada dia, d’aquí a 15 dies, 20 dies, començaran a expressar algun d’ells malaltia. I algun d’ells malauradament hauran d’acabar a una Unitat de Cures Intensives.

Fernando Simón ha estat molt més contundent.

Que ningú es confongui, les coses no van bé, si seguim deixant que la transmissió segueixi en augment, acabarem tenint molts hospitalitzats, molts ingressats a l’UCI i moltes defuncions. Que ningú es relaxi.

De fet Simón també ha demanat la col·laboració dels Influencers, perquè ajudin a conscienciar als joves sobre la importància de respectar totes les mesures de seguretat.

Crec que hi ha molts influencers al nostre país amb molta visibilitat que poden ajudar-nos per arribar als joves i controlar l’epidèmia. I no podem deixar en cap cas que els cometen errors d’interpretació d’aquest virus tinguin més pes i més influència que els que sí que entenen de veritat el que significa aquest virus.

Per això Simón ha deixat clar que les xifres en elles mateixes no són significatives, sinó l’evolució. Preocupa que la Comunitat de Madrid ara representa un terç dels contagis, que l‘edat mitjana dels positius és de 39 per les dones i 37 pels homes.

A Catalunya hi torna a haver més d’un miler de contagis diaris i el risc de rebrot que ja era molt ara ha pujat pràcticament 10 punts. Hi ha 24 comarques que es troben en zona de perill molt alt. De fet només 7 comarques de tot Catalunya estan en verd. El Maresme ara mateix es troba en un risc de contagi mitjà-alt.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *