Albert Comas (CUP): “L’independentisme forma part del nostre ADN i no hi renunciarem mai”


L’alcaldable de la CUP a les eleccions, Albert Comas, ha defensat que la formació representa el vot independentista aquest 28 de maig. Ha assegurat que, “mentre d’altres partits s’obliden”, ells continuen defensant la llibertat dels països catalans des del municipalisme. Per la CUP és prioritari defensar i promoure la cultura independentista, amb la promoció de llengua catalana com a eix central.

La CUP es reivindica com “l’única alternativa d’esquerres i independentista” aquest 28M. El seu objectiu és connectar el municipalisme amb el procés de lluita per la independència. Albert Comas ha defensat que cal desplegar i col·laborar des de l’Ajuntament amb totes les iniciatives que promoguin la llengua i la cultura dels països catalans.

Com per exemple fent el Correllengua, promovent més cursos de català per a les persones que vulguin aprendre el nostre idioma i fent que el català sigui clau en les relacions laborals que s’estableixin a l’Ajuntament. També incentivaríem una cultura lligada al sentiment independentista. Sembla que molts s’han oblidat de la independència, però això forma part del nostre ADN i no hi renunciarem mai.

Més enllà de continuar promovent i defensant la llengua catalana, en l’àmbit cultural per la CUP també és clau protegir el patrimoni local. Ho faran aprovant més BCIL en totes aquelles façanes antigues ( siguin barroques o noucentistes) que són d’un alt valor arquitectònic pel municipi. I parlant de protecció del patrimoni un dels projectes més rellevant pels cuparies és el Jaciment del Roser. Reconeixen que han lluitat molt i no se n’han sortit, però prometen que si arriben al Govern, treballaran per evitar que torni a succeir un cas similar.

Un aspecte molt important per nosaltres és el Jaciment del Roser. S’ha malmès una part, s’ha fet sense cura, ha quedat soterrat sota un supermercat i això no pot tornar a passar. Cal una planificació urbanística on hi hagi el jaciment en primer terme. Un jaciment que estigui vist com un jardí arqueològic.

Pels cupaires és crucial que, per evitar especulacions immobiliàries, s’estableixin uns criteris per protegir zones com les del jaciment i que no es doni un permís d’obra abans de fer cap prospecció arqueològica.


Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *