L’independentisme commemora l’1 d’octubre amb un cap de setmana d’actes reivindicatius

El primer aniversari del referèndum d’independència anirà acompanyat d’un cap de setmana de múltiples demostracions de la petjada social de l’1 d’octubre a Calella. El CDR de Calella acamparà a la plaça de l’Ajuntament a partir de dissabte 29 de setembre a les set de la tarda. Els actes seguiran diumenge amb una formació de caiacs creant un llaç groc al mar, just davant la Roca Grossa. L’organitzen diverses entitats, entre les quals la plataforma Seguim i Òmnium Montnegre.

També per diumenge a partir de les 10:30h del matí s’ha convocat una concentració a la plaça de l’Ajuntament, des d’on arrencarà una cercavila pels escenaris de l’1 d’octubre: la Biblioteca Can Salvador de la Plaça, l’Escola Pia i la Fàbrica Llobet-Guri, els tres punts de votació del referèndum; i també l’Hotel Vila, on hi havia allotjats els agents de la policia Nacional. Hi participaran els geganters, grallers i diables de Calella. La marxa acabarà a la Plaça del Primer d’Octubre, antiga Plaça del Rei, que s’inaugurarà oficialment dilluns.

L’acte oficial d’inauguració de la nova plaça, rebatejada del Primer d’Octubre, es farà a les set de la tarda. Li seguirà l’obertura de l’exposició “Presos polítics a l’Espanya contemporània” de Santiago Sierra. La polèmica mostra que va ser censurada a la fira ARCO de Madrid. A les vuit del vespre s’inaugurarà la polèmica exposició que va comprar l’empresari Tatxo Benet. La mostra consta de 24 fotografies en blanc i negre de rostres pixelats, entre els quals hi ha Jordi Sànchez i Oriol Junqueras, que representen 74 persones que “han estat condemnades per les seves idees, particularment en els àmbits abertzale i anarquista.

Durant la tarda de dilluns, entre les quatre i les set, hi haurà dues carpes situades a la plaça de l’Ajuntament. S’instal·laran dues urnes on tothom que ho vulgui podrà posar desitjos i cartes als presos.

Aquí podeu comprovar tots els actes previstos per commemorar el primer aniversari de l’1-O.

b5e54674-8e19-428a-be13-6065ea76c723

43f0b995-f98e-4ce3-bcd9-ebcfbd9c0822

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *