El PSC vol acabar amb les ocupacions a Calella


Acte públic del PSC ahir dimarts a l’Espai Mercat, per parlar de les propostes que el partit té per combatre les ocupacions. L’alcaldable Cindy Rando va estar acompanyada per Soufian Laroussi, número 2 a la llista socialista i actual regidor de Seguretat de Calella, Núria Moreno, advocada i regidora de l’Ajuntament de Mataró, i Juan Moreno, caporal de policia local.

Pels socialistes, tolerància 0 davant qualsevol ocupació, treballar per continuar formant el cos policial i establir mecanismes en mediació, amb l’objectiu de frustrar qualsevol intent a la nostra ciutat.

Explicar com es treballa des de l’Ajuntament de Marató en el tema de les ocupacions i des del cos de Policia Local, com treballen aquest tema. Nosaltres volem intercanviar experiències i portar a Calella allò que creiem pot ser positiu per aplicar a la nostra ciutat. Establir mecanismes davant un possible cas d’ocupació per poder treballar en mediació i frustrar l’ocupació que creiem és el que s’ha de fer. Treballar amb tot el cos de la policia local i la ciutadania, per acabar plegats amb les ocupacions a la ciutat.

La regidora i advocada mataronina, Núria Moreno, va parlar de l’experiència per combatre les ocupacions a la capital del Maresme, amb la creació d’una unitat específica de policia local que han batejat com a Unitat de Convivència i Civisme, que diu els està donant bons resultats, amb dades importants pel que fa a les frustracions d’ocupació.

Amb els procediments administratius que ens permeten fer desallotjaments des d’un punt de vista d’inevitabilitat i en l’àmbit polític amb el lideratge de l’alcalde, que amb altres ciutats de l’arc metropolità s’ha posat sobre la taula a les agendes polítiques. Catalunya té el 42% de les ocupacions de tot l’estat. Estem marcant agenda política i impulsant canvis legislatius.

El Caporal de policia local Juan Moreno, va posar damunt la taula que les forces de seguretat han estat treballant sense unes directrius clares per part de la fiscalia que limitaven molt les actuacions policials. És optimista pel fet que el tema és d’opinió pública, la qual cosa ha generat modificacions legislatives. Diu que la Fiscalia de l’Estat ja ha emès diverses indicacions molt més contundents.

La seguretat és fonamental per exercir els drets i llibertats de les persones i ull!, que hi ha ocupacions que són per necessitat i aquí la part política i legislativa ha de donar les eines perquè tothom té dret a un habitatge digne, però no podem obviar que aquí hi ha un camp molt ampli al que s’han acollit les màfies, plantacions de marihuana, etc…, que hem de combatre d’una manera més contundent.

Pel que fa a Calella i amb les dades a la mà, Soufian Laroussi va explicar que aquests darrers temps la policia local ha frustrat 16 intens d’ocupació a la nostra ciutat.


Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *