Ponsdomènech (alcaldable d’Esquerra): “A Calella li cal un canvi, no un recanvi”


Esquerra es reivindica com la força útil per liderar el canvi que necessita Calella després de 12 anys sota el mateix govern. Amb tot, l’alcaldable Ponsdomènech afirma que es mantindran com abanderats del diàleg un cop es coneguin els resultats a les urnes, amb dues línies vermelles quant als pactes: PP i VOX. Impulsar la reordenació de la plaça de l’estació com a porta d’entrada a Calella i millorar l’accessibilitat a la façana marítima, amb nous passos subterranis, entre les propostes de mobilitat dels republicans. Volen convertir Can Saula i el Museu del Turisme en centres culturals o, en el cas de l’equipament que hi ha a La Fàbrica, que pugui tenir usos educatius.

Xavier Ponsdomènech diu a totes les calellenques i calellencs que volen el canvi que Esquerra és la força útil per liderar la transformació que necessita la ciutat “després de 12 anys del mateix govern”.

Cal un canvi, i no un recanvi (…) Hi ha els partits que porten 12 anys governant a la ciutat i ara sembla que volen fer un canvi, però que ens perdonin perquè el necessitem de veritat i això només passa per Esquerra, que és la força útil.

En cas que es produeixi un escenari postelectoral que obligui als pactes, els republicans diuen que només parlaran amb aquells partits amb qui comparteixen l’objectiu de progrés, però amb dues línies vermelles: PP i VOX.

En roda de premsa, Esquerra ha presentat les seves prioritats en matèria de mobilitat, entre elles, la reordenació urbanística i dels serveis que es concentren a la plaça de l’estació, esponjant l’espai i creant-hi zones verdes. Volen dignificar el que és una de les portes d’entrada a la ciutat:

No ens l’imaginem tal com està, amb la mateixa quantitat de taxistes, creiem que no és necessari (…) Els veïns i veïnes, que són qui pateixen la fluctuació de més de 2 milions de persones durant l’any, creiem que els hem de fer partíceps.

El partit es compromet a buscar solucions amb Adif per connectar-lo amb l’aparcament de Renfe i obrir nous passos subterranis que millorin l’accessibilitat a la façana marítima. Mantenen la idea de comprar i enderrocar l’Hotel Corona per guanyar espai públic verd. Ponsdomènech explica que han actualitzat l’estudi de costos i que el projecte és viable, i que alhora encaixa amb els criteris per optar als fons europeus Next Generation.

A més, permetria que el fluxe de vianants es diversifiqués i no es concentri només en el carrer Església, sinó que el Jovara recuperaria la vida (…) El cost de l’edifici està entre el milió i milió i mig d’euros, mentre que l’enderrocament no superaria els 500.000 euros.

Crear un carril ciclable en paral·lel a l’N-II, un pla intensiu de carrers i voreres, i actuar per acabar amb l’efecte lliscant del paviment d’Església, són d’altres mesures recollides en el programa d’Esquerra, que també vol donar nous usos a Can Saula i al Museu del Turisme. Aquest últim, possiblement vinculant-lo a l’educació.


Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *