Montserrat Candini: “M’he deixat la pell per Calella”


Montserrat Candini ha concedit la seva primera entrevista a Ràdio Calella TV després de deixar l’alcaldia de Calella. En una conversa amb Sònia Montañola a les instal·lacions de l’Sport City Lab de Can Saleta, Candini ha parlat obertament de com va encaixar el diagnòstic del càncer que l’ha portat a renunciar al càrrec abans del previst, dels sentiments d’angoixa i d’esperança que l’han acompanyat durant els mesos de tractament –ara ja ha superat la part més dura, ha dit–, i ha insistit en fer pedagogia per desestigmatitzar la malaltia.

Ha fet balanç dels seus 11 anys al capdavant de l’Ajuntament de Calella. “Demano disculpes si en algun moment no he estat a l’alçada, però puc dir a la ciutadania que m’hi he deixat la pell per fer-ho el millor possible”, ha expressat. Ha defensat la seva obra de Govern, de la qual n’ha destacat la posada en funcionament de nous equipaments com Can Saleta o la Sala Mozart, fins i tot el polèmic Museu del Turisme, però sobretot l’Escola Far; també la projecció de la ciutat i la creació d’un model d’economia productiva que “dona confiança”. També ha revelat quins projectes li han quedat a la carpeta de pendents.

Montserrat Candini ha plegat amb la tranquil·litat que deixa el Govern de Calella en bones mans. En les de l’equip que ella mateixa va formar, i que assegura són gent compromesa i treballadora, amb Marc Buch al capdavant. Però marxa també amb la consciència tranquil·la d’haver-ho fet tot el millor possible per a Calella.

Demano disculpes si en algun moment no he estat a l’alçada, però puc dir a la ciutadania que, malgrat els errors, m’hi he deixat la pell amb l’esperit de fer-ho de la millor manera possible. Per això marxo tranquil·la.

En una conversa amb Sònia Montañola a l’Sport City Lab, Candini ha fet repàs a la seva acció de Govern, que diu tanca satisfeta per haver situat Calella en el mapa i haver contribuït a generar confiança entre l’empresariat per tal d’avançar en el model d’economia productiva. Com a grans obres, ha fet referència especialment a l’Escola El Far, però també Can Saleta, la Sala Mozart o el polèmic Museu del Turisme, que ha reivindicat com a equipament singular de temàtica turística.

A tot això, ha revelat els dos projectes se li han resistit durant els seus mandats: la reforma del carrer Església i l’aparcament de Renfe.

M’ha quedat pendent el canvi del paviment del carrer Església. Però estic convençuda que l’alcalde Buch o el nou equip sabran si ho han de fer i de quina manera. És una obra que val molts diners, no ho hem tingut fàcil perquè les inversions importants que hem tingut no sempre han entrat en aquest plantejament. A més, seria una obra complexa per trams, a realitzar en un període concret (…) També m’ha quedat pendent l’aparcament de Renfe. Ho teníem molt treballat però tot el que té a veure amb Adif és difícil.

Candini va entregar la vara d’alcalde a Marc Buch no fa ni una setmana, però dies abans ja havia comentat en algun mitjà de comunicació que no deixarà del tot la política. Avui s’ha explicat: serà una relació molt diferent de la que hi ha mantingut fins ara.

Potser en espais de pensament polític, que no vol dir ni acció ni càrrecs directes. Hi ha gent que se m’ha apropat perquè considera que tinc expertesa i coneixement i que puc fer reflexions interessants.

Sobre la seva salut, Candini ha explicat que ja ha superat la part més dura del tractament del càncer que se li van trobar ara farà sis mesos, poc abans que la seva filla donés a llum al seu tercer net. Diu que ara es troba bé, animada i amb ganes de lluitar i seguint complint etapes. No obstant això, ha reconegut que el diagnòstic de càncer provoca un sotrac vital i emocional molt gran i que ha tingut moments de tot.

Mai havia arribat a pensar que la vida se’m parés per un càncer. Diria que aquests mesos els he viscut entre l’angoixa per haver de deixar les meves responsabilitats i l’esperança, que l’he tingut en tot aquest procés de lluita, en el qual m’he sentit prou forta.

Candini ha posat de relleu la importància de fer pedagogia i desestigmatitzar el càncer. A l’exalcaldessa de Calella se l’ha vist emocionada quan ha parlat de la seva família, el seu espòs i la seva filla, a qui veurà properament; i ha aprofitat per donar les gràcies a tot l’equip de professionals sanitaris que l’han acompanyat en el procés oncològic.


Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *