[Vídeo] Així ha estat la tornada a l’escola més esperada i marcada per la Covid-19


2.723 alumnes calellencs han tornat avui a les escoles. Ho han fet sis mesos més tard després que els centres educatius es veiessin obligats a tancar portes per la pandèmia de la Covid-19. A finals de curs alguns alumnes van poder tornar però la gran majoria ho fan avui per primer cop, mig any després, i s’hauran d’adaptar a la nova rutina marcada per l’ús de la mascareta, la higiene constant, la distància i els nous grups de convivència estable.

Tots els alumnes durant aquest curs s’han de prendre a temperatura a casa i a l’escola es fan controls aleatoris, també és obligatori l’ús de la mascareta, tant com per accedir al centre, com per estar a classe, i ningú entra a l’escola sense abans posar-se gel hidroalcohòlic a les mans. Unes mesures de protecció que no han tret la il·lusió dels més petits de per fi, poder tornar a l’aula. En general, nens i nenes tenien moltes ganes de començar el curs. I tantes o més ganes, també en tenien els pares, que a poc a poc amb la tornada a l’escola podran tornar a recuperar la rutina. Les incerteses de com anirà el curs són el principal neguit dels pares.

La majoria dels centres educatius calellencs han esglaonat les entrades i sortides dels alumnes i han habilitat més punts d’accés als centres. L’ajuntament de Calella ha senyalitzat amb línies de colors els diferents itineraris que han de seguir els alumnes per entrar a l’escola. A més, s’ha reforçat el control de les entrades i sortides amb agents de Gestvia i de la Policia Local.

Des del Departament d’Educació reconeixen que el curs no comença amb una bona situació epidemiològica però s’insisteix a seguir totes les mesures establertes per evitar contagis, i demanen confiança en les diferents direccions dels centres escolars.


Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *