[Vídeo] Comunitat gitana: “El problema no el tenim els gitanos, ens han volgut donar la culpa”


Montserrat Candini s’ha reunit aquesta tarda amb quatre membres de la comunitat gitana de Calella i de Pineda de Mar, la cooperativa EDUVIC especialitzada en infància i adolescència i representants de totes les formacions polítiques per dibuixar solucions arran dels incidents produïts dissabte a l’Hotel Marisol. Mentre s’ha desenvolupat la reunió, un centenar de veïns s’han concentrat a la plaça de l’Ajuntament per reclamar “civisme, més educadors i més vigilància” al centre d’emergència on habiten els menors migrants.

L’alcaldessa Montserrat Candini, membres de la comunitat gitana i representants de totes les formacions polítiques i de la cooperativa EDUVIC especialitzada en infància i adolescència s’han reunit aquesta tarda per trobar un camí conjunt a l’hora d’afrontar els problemes de convivència que ha desencadenat l’obertura del centre d’emergència de Calella amb menors migrats tutelats per la DGAIA.

Al mateix temps que es produïa la reunió, un centenar de veïns s’han concentrat a la plaça de l’Ajuntament per reclamar “civisme” i “seguretat” i alertar que es queixen d’un problema que “no té a veure amb el racisme”.

José Vázquez, president de l’Associació gitana de Calella.

Han de reconèixer que el problema és del poble. No s’ha d’acusar els gitanos de tota la vida. El problema no el tenim els gitanos, el problema ens l’han portat al poble. I gent, amb males intencions, han volgut donar-nos la culpa a nosaltres”.

A la comunitat gitana li ha molestat especialment un missatge a les xarxes socials que acusava la comunitat de convèncer els joves migrants per vendre droga.

Els gitanos no venem droga. Els gitanos som d’aquí de Calella i som treballadors. Des de l’Ajuntament s’han compromès a solucionar aquestes acusacions i a prendre mesures.

Respecte el centre d’emergència, José Vázquez ha ofert la seva col·laboració.

Cal treballar conjuntament amb Ajuntament, Generalitat, coordinadors del centre i amb la gent del poble per poder ajudar-los. No estem ni molt menys en contra dels nois, estem en contra de la manera com se’ls està tractant. (…) No estant al lloc adequat i no estan treballant amb ells de la manera adequada. Que quedi clar, no ho demano com a gitano, ho demano com a ciutadà de Calella. No són maneres”.

La comunitat gitana ha demanat “seguretat” i ha defensat “la bona convivència” que sempre hi ha hagut al poble.

 


Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *