[Vídeo] En Comú Podem reclama enfortir el transport públic al Maresme

Les diputades del Grup parlamentari de Catalunya en Comú Podem, Marta Ribes i Susanna Segovia han visitat aquest matí la platja de Calella per conèixer in situ la importància dels danys que ha provocat el pas de la borrasca Gloria sobre el territori. Les diputades s’han mostrat molt afectades per l’estat del litoral maresmenc i les deficiències que pateixen les infraestructures.

Les diputades d’en Comú Podem al parlament de Catalunya, Susana Segovia i Marta Ribes han visitat Calella aquest matí juntament amb els regidors de Calella en Comú, Josep Maria Juhé i Anna Giménez, per conèixer l’estat de la zona després del pas de la borrasca Gloria pel Maresme.

Han fet parada a Calella, després de visitar municipis més afectats pel temporal com Pineda de Mar, Palafolls o Malgrat de Mar. Municipis que han patit molt més el desbordament del riu Tordera i que els danys causats costaran mesos a reparar. Del que no s’ha salvat Calella és de les incidències en la línia ferroviària. Després de tres dies molt complicats per a la mobilitat, amb restriccions i talls de vies, avui s’ha restablert el servei entre Malgrat de Mar i Barcelona. De fet la diputada dels comuns, Susanna Segovia, ha assegurat que el maresme necessita inversions urgents en les seves infraestructures ferroviàries que permetin enfortir el transport públic i fer-lo més eficient.

És evident que el que cal és enfortir el transport públic. Hi ha una desinversió que ve d’un deute històric que té l’estat amb Catalunya, i hem d’aprofitar que hi ha un govern més receptiu aquest tipus de demanda, i que ha de ser capaç d’invertir en les infraestructures de Catalunya, sobretot enfortint el transport públic. I això és una demanda que li fem tant al govern de Catalunya, com de l’estat espanyol. Si realment volem combatre el canvi climàtic, sabem que hem de fer mesures contundents contra la contaminació, contra l’ús del vehicle privat, amb el tema dels ports, dels aeroports… però clar també és cert que la gent necessita que hi hagi una resposta per una altra banda, i la resposta és un millor transport públic, més eficient i més adaptat a les necessitats de les poblacions.

Segovia també apuntat, que des del parlament demanaran a la Generalitat mesures efectives que donin resposta als municipis més afectats, com la declaració de l’estat d’emergència. Perquè a les seves mans també hi ha la possibilitat i la decisió d’abocar-hi recursos perquè recuperin la normalitat.

Cal donar resposta en dos nivells, el primer és una resposta ràpida i immediata per pal·liar els efectes d’aquest temporal. Això bàsicament vol dir més coordinació entre les administracions i ser àgils a l’hora de declarar l’estat d’emergència en aquelles zones que realment ho necessiten, i sobretot dotar de recursos per poder refer la vida quotidiana de veïns i veïnes que han estat afectats. Però també creiem que el que cal és fer front d’una vegada per totes aquelles reformes estructurals i aquelles inversions que han de fer que el territori no sigui tan vulnerable als efectes del temporal, que malauradament en vindran més.

Un temporal que asseguren que és conseqüència directa de l’emergència climàtica, contra la qual afirmen que caldrà lluitar, i que paral·lelament prendre mesures immediates per afrontar els efectes directes d’aquesta última borrasca


Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat