[Vídeo] Les reflexions dels usuaris del Club Social l’Encenall amb motiu del Dia Mundial de la Salut Mental

Des de fa quasi 30 anys, cada 10 d’octubre es commemora el Dia Mundial de la Salut Mental per sensibilitzar la societat sobre els trastorns mentals, lluitar contra l’estigmatització que pateixen les persones afectades i impulsar iniciatives que en millorin l’atenció. És un dels problemes de salut més importants als quals s’enfronta la societat actual, la qual cosa suposa un gran desafiament per a les administracions. I és que una de cada quatre persones ha patit, pateix o patirà alguna malaltia mental. L’atenció als pacients desborda el sistema sanitari i requereix del suport d’altres circuits i organitzacions que en reforcen l’atenció. El Club Social l’Encenall, que impulsa l’Associació de Voluntaris i Amics de l’Hospital, n’és un exemple. Treballen en l’àmbit de l’assistència i la inserció social i tenen prop d’una cinquantena d’usuaris que cada matí es reuneixen a l’aula de la Fàbrica Llobet-Guri per fer tallers. Dos cops per setmana, a les tardes, surten a fer activitats als equipaments esportius de Calella.

Al Club Social l’Encenall hi arriben persones de diverses poblacions de l’Alt Maresme: Calella, Pineda, Santa Susanna, Malgrat, Tordera, Palafolls, Sant Pol, Sant Cebrià, Canet i Arenys. Cadascú amb una història personal al darrera i un futur, que persegueixen i pel qual necessiten el respecte, la comprensió i el suport de la comunitat en la que viuen. Entre tots, l’objectiu és construir una societat més sana, justa, solidària i enriquidora, com explica el president de la Comunitat Terapèutica del Maresme, Guillem Homet, en una carta oberta.

En un dia com avui, alguns dels usuaris del Club Social l’Encenall han volgut compartir els seus sentiments, reivindicacions i il·lusions amb Ràdio Calella TV. L’emissora local també s’adhereix a la commemoració del Dia Mundial de la Salut Mental.


Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat