[Vídeo][La Ciutat] Anna Rigola (Fundació Miquel Valls): “Els afectats d’ ELA que estan atesos per unitats multi disciplinàries augmenten l’esperança de vida”


La responsable de comunicació de la Fundació Miquel Valls, Anna Rigola, ha vingut al programa La Ciutat a parlar-nos de la tasca que fa l’entitat, que ajuda a malalts i familiars de malalts afectats d’ELA. L’entitat ha estat present al Congrés Internacional d’ELA de Glasgow, el més important del món sobre aquesta malaltia.

Els responsables de la Fundació Miquel Valls han visitat a principis de desembre el Congrés Internacional de Glasgow, que reuneix a investigadors, metges i altres professionals dedicats a l’atenció a les persones afectades d’ELA va tenir lloc a EscòciaEn aquest prestigiós congrés es tracta dels darrers avenços científics per abordar aquesta malaltia i trobar-ne una cura i de les novetats a nivell tecnològic que poden millorar la qualitat de vida dels malalts i les seves famílies. En aquest darrer espai és on va participar la Fundació que treballa des de fa anys amb els afectats l’ Esclerosi Lateral Amiotròfica i va ser-hi per estar al dia de les darreres novetats.

Els professionals de la Fundació pretenen cada dia anar més enllà per oferir a les persones que ho necessiten el material que els permeti viure en les millors condicions possibles aquest tràngol, ja que la malaltia va ràpid i d’ una setmana per l’altra canvia les condicions de vida del malalt.

Els afectats tenen una esperança de vida de cinc anys, tot i que com diu Rigola, els treball multidisciplinar augmenta els anys de vida, un exemple clar és el cas d’ Stephen Hawking, el físic, que va morir el 2018, va conviure 55 anys amb l’ELA, quan moltes persones no superen els 14 mesos. Hawking, lluitador incansable i brillant científic, va rebre atenció d’un equip multidisciplinar de metges que van ajudar-lo a allargar la seva vida… Com va ser possible continua sent un misteri. L’objectiu és, no solament trobar una cura per a la malaltia, sino que els afectats ara per ara puguin comptar amb un servei i atenció similars.

 

 


Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *