[Vídeo][La Ciutat] Ajudem la Xènia


Es diu Xènia i té cinc anys. Quan en tenia dos i mig, el 2016, un enterovirus va afectar la seva medul·la espinal i després de superar tres aturades cardíorespiratòries i dos neumotorax va aconseguir sortir-se’n amb greus seqüeles. La Xènia està connectada les 24 hores a un respirador i no es pot moure, tot i que en aquest temps, gràcies a la seves ganes de superar-se i el treball de pares i fisioterapeutes ha fet algunes millores.

L’ Ester Márquez i el Jordi Roig, els pares de la Xènia, no perden l’esperança perquè hi ha cada cop més avenços i a més hi ha uns quants nens i nenes al món en la situació de la seva filla que han evolucionat favorablement. Tot i la “mort d’algunes de les seves neurones” a la zona cervical, cosa que fa que no es pugui moure, hi ha treballs recents sobre la neuroplasticitat i neurogènesi que obren la porta a noves oportunitats de cara el futur.
El dia a dia de la Xènia és dur per a ella i per tots aquells que la cuiden. No se la pot deixar mai sola i els pares fan torns per poder garantir la seva seguretat en cas d’un problema amb el sistema que l’ajuda a respirar. No dormen una nit sencera i lluiten cada dia per poder ajudar-la a tirar endavant, una situació que els avis materns els ajuden a passar perquè han après a cuidar-la. Tot i les dificultats, la Xènia és una nena lluitadora i feliç que sempre somriu i fins i tot dona ànims als pares en els moments difícils.
La fisioteràpia de la Xènia, que la ajuda a intentar aconseguir mobilitat i superar el dia a dia, és necessària i no està finançada només que en una petita part per la seguretat social.
El programa La Ciutat els ha portat per conèixer la seva evolució i ajudar-los a aconseguir fons per tirar endavant.
Si voleu col:laborar amb ells i ajudar la Xènia podeu entrar al seu web http://www.helpxenia.org/

També teniu la seva pàgina de Facebook Todo por ella

 


Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *