[Vídeo][La Ciutat] Lídia Vilches (terapeuta Ictus): “Ara comença una nova vida”

Avui és el dia mundial de l’ ictus, una malaltia que cada cop afecta més a persones joves. El 85% de les persones afectades ateses als Hospitals de la Corporació de Salut del Maresme i La Selva el 2017 tenien més de 64 anys. El 15% es mouen en una franja d’edat que va d’entre 40 i 64 anys.

Un Ictus és un accident cerebrovascular, una malaltia aguda ocasionada per una alteració de la circulació de la sang al cervell. Es calcula que una de casa sis persones patirà un Ictus a la seva vida i és ja la primera causa de mort entre les dones. A l’ Estat espanyol cada any el pateixen unes 120.000 persones.

Avui al programa La Ciutat ens han acompanyat Lidia Vilches, terapeuta ocupacional de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, que forma part de l’equip de l’Hospital de Dia Rehabilitador i Yolanda Morcillo, infermera de l’Hospital de Dia de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva.
Ambdues formen part d’un equip de l’ Hospital de dia que treballa amb els pacients per a la seva rehabilitació. A més, volen fer incidència en la importància que té avisar el més aviat possible si creiem estar patint un Ictus o som amb alguna persona que el podria patir, ja que quan més temps passa més difícil és la recuperació.
Juntament amb una vida saludable, menjar sa, no fumar i fer exercici, ens recomanen reduir l’estrès. El missatge més important que ens volen transmetre però és que la vida no s’acaba aquí que cal una actitud positiva per recuperar tant com sigui possible les funcions perdudes. Sovint, les persones afectades, els hi expliquen que “comencen una nova vida adaptant-se a les noves possibilitats i redescobrint coses noves”.


Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat