Votació simbòlica en defensa del referèndum a l’Institut Bisbe Sivilla

Un grup de professors ha col·locat aquest matí una urna a la zona d’esbarjo del recinte perquè docents i alumnes poguessin mostrar, de forma simbòlica, el seu suport a la celebració del referèndum d’independència. La direcció del centre sols havia autoritzat una concentració de professors en suport als detinguts per la Guàrdia Civil en l’operació contra l’1-O.

“Hem fet una votació simbòlica en una urna. L’alumnat i el professorat ha volgut manifestat així la seva ferma voluntat de votar l’1 d’octubre i la fermesa del poble català”, ha explicat el cap d’estudis de l’Institut calellenc, Quim Mallorquí.

L’Escola Pia de Calella en la “defensa del dret del Poble de Catalunya a ser consultat”

El centre calellenc ha subscrit el manifest que la institució educativa i religiosa ha elaborat a nivell nacional davant la situació política que es viu a Catalunya. Els escolapis han exposat que, pel seu compromís amb els drets fonamentals de les persones i dels pobles, condemnen les accions dutes a terme contra les institucions catalanes i els membres del govern perquè són “contràries als principis essencials de la democràcia i de la llibertat d’expressió”.

En un comunicat de tres punts, l’Escola Pia reitera la defensa del dret a participar de forma pacífica i cívica en les manifestacions i accions de denúncia. I per últim, defensa el dret a l’autodeterminació de Catalunya. En concret, recull el manifest el “dret del Poble de Catalunya a ser consultat sobre el seu futur”.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat