Entitats esportives i culturals de Calella s’alcen en defensa de la democràcia i el dret a decidir

L’endemà del 20S, dia en què es va dur a terme el macrooperatiu policial per neutralitzar la preparació del referèndum d’independència, continuen alçant-se diverses veus per donar suport a les institucions catalanes i defensar la democràcia i el dret a decidir de Catalunya. A Calella, en les últimes hores, i aprofitant les xarxes socials, dos clubs esportius i dues entitats culturals han emès comunicats oficials en aquest sentit.

El CB Calella ha fet pública la seva adhesió al Manifest de l’esport català, promogut i fet públic ahir per la Unió de Federacions Esportives de Catalunya. En ell s’expressa el suport a les institucions catalanes davant les actuacions que van tenir lloc, es reitera el desig de viure en un país amb llibertat d’expressió, de reunió i d’acció. Per últim, compromís del món de l’esport amb la democràcia i el dret a decidir.

També ahir, el Club de Futbol Calella va emetre un breu comunicat oficial en què es llegeix: «El Club de Futbol Calella, fidel als 100 anys d’història, condemna qualsevol acció que atempti contra la democràcia, la llibertat d’expressió i el dret a decidir».

Des del món cultural, pronunciament de la Colla de Geganters i Grallers de Calella i dels Udols de Foc, la colla de diables de la ciutat. Els geganters de Calella ha mostrat el seu suport a totes les persones, entitats i institucions que lluiten per tal que els drets fonamentals quedin garantits. Alhora, una condemna expressa de les accions que impedeixen el dret a la llibertat d’expressió, el dret a decidir i la democràcia. Els geganters diuen que es “mantindran al costat de la voluntat de la majoria del poble de Catalunya”.

De la seva banda, els Udols de Foc han fet extensiu el manifest de la Federació de Diables de Catalunya per condemnar els fets ocorreguts aquest dimarts 20 de setembre. Es mostren com una entitat compromesa amb el respecte i les llibertats bàsiques.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *