Xavier Ponsdomènech: “L’Estat espanyol ens ha perdut com a poble”

El portaveu de Calella per la Independència crida a no normalitzar la situació d’excepcionalitat i de repressió que diu imposa l’Estat espanyol, i a mantenir-se ferms en el camí cap a la República. Xavier Ponsdomènech admet que potser s’ha pecat d’innocència a l’hora d’avaluar fins on seria capaç d’arribar l’Estat per frenar el procés i el referèndum, i lamenta que es tiressin endavant sense el coixí de les estructures. En una entrevista al programa La ciutat, qui va ser l’impulsor de la iniciaria consulta popular del 2015 ha dit que aposta per la presidència de Jordi Sánchez.

I assegura que impedir la seva investidura posaria encara més al descobert la vulneració de drets i llibertats dins l’Estat espanyol, on afirma que no hi ha separació de poders. En aquest sentit, Ponsdomènech envia el missatge de no acceptar com a normal aquesta situació.

El veig de president, aposto per ell [Jordi Sànchez]. És una persona que no ha fet res, no s’ha demostrat el contrari, i està en presó preventiva. Té els mateixos drets que qualsevol altre persona i, a més, ha estat escollida pels ciutadans de Catalunya

Ponsdomènech no ha esquivat les responsabilitats que diu té el sector independentista -especialment els partits polítics i de Govern- per la deriva en la que ha entrat el procés, especialment quant als suports internacionals i les estructures necessàries per fer efectiva la República.

Jo era un dels que va anar a l’1 d’octubre pensant que hi havia plans alternatius  i és veritat que vam ser innocents en no pensar que la repressió de l’Estat arribaria on ho va fer (…) Se sap que hi havia exèrcit preparat a la frontera i fragates a les illes preparades amb legionaris si hi havia un toc de telèfon

I ha assegurat que la principal conseqüència de la repressió i la violència de l’1 d’octubre és que hi ha una gran majoria de catalans que viuran sempre emocionalment desvinculats de l’Estat.

Ens han perdut com a poble, ells ho saben. Per això tenen el 155 instaurat aquí, i nosaltres no podem fer cap pas enrere: hem d’instaurar la República

Xavier Ponsdomènech, un dels líders del procés independentista a Calella des dels seus inicis, ha encoratjat als veïns a no defallir en el camí cap a la República i a defensar-la tornant a les mobilitzacions cíviques i pacífiques. La pròxima serà l’11 de març a Barcelona per exigir un acord de Govern entre les forces republicanes.

Les eleccions al secretariat nacional del 17 de març

El portaveu de l’ANC-Calella per la Independència ha valorat la necessitat de renovar la direcció de l’entitat.

Encara hem de veure les candidatures però les eleccions sempre són bones perquè permeten que entri aire fresc

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *