Xesco Espar: “Observar com pensen els entrenadors és molt interessant per a un comerciant”

Foto conferència Xesco Espar

Després de la seva etapa com a jugador i entrenador del FC Barcelona d’handbol, Xesco Espar ha reorientat la seva carrera com a professor, conferenciant i ‘coach’ especialista en Alt Rendiment Personal, Lideratge i Hàbits d’Excel·lència. Autor ‘best seller’ de ‘Jugar con el Corazón’, ‘La Libreta’ i ‘No Limits’, Espar ajuda i inspira a empreses “en els seus processos de canvi”. Aquest diumenge ha dut a terme una sessió de ‘coaching’ empresarial a l’auditori de Can Saleta dirigida a empoderar als negocis de la ciutat per a que s’adaptin als nous temps. Aquesta acció s’emmarca dins del programa de suport empresarial ‘Aixequem les persianes’ de l’àrea de Comerç de l’Ajuntament de Calella.

Xesco Espar considera que un comerciant o emprenedor necessita eines “molt semblants a les d’un entrenador” per a tenir èxit en el seu negoci.

Primer ha de millorar ell constantment. Segon ha de cuidar del seu equip d’ajudants i dels seus clients. Tercer ha de fer que la gent visiti la botiga. Quart ha de tenir un sistema de venda dins la botiga i cinquè ha de posar per escrit tot el que es repeteixi més d’un cop per a crear un sistema que es pugui millorar”.

El món canvia. I el teu negoci?” ha sigut el nom de la xerrada.

Si el món canvia hi ha dues maneres d’afrontar-ho: esperar que canviï i adaptar-s’hi o mirar de canviar mentre està canviant i ficar-s’hi dins del canvi, és a dir, actuar proactivament durant el canvi. Com? Arriscant, amb coratge, amb estratègies innovadores i amb treball en equip”.

Espar, que va ser entrenador del primer equip del FC Barcelona d’handbol de 2004 a 2007, pensa que “observar com pensen els entrenadors és molt interessant per a un comerciant, un empresari o un emprenedor perquè pot veure quines són les decisions que du a terme: treball en equip, coratge, motivació, ambició i lideratge. Quasi totes les coses que passen en el món de l’esport es poden aplicar en altres àmbits“.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *