1.000 milions d’euros per a la reactivació econòmica i social dels municipis de la província de Barcelona

La presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, i la vicepresidenta segona, Carmela Fortuny, durant la roda de premsa.
La presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, i la vicepresidenta segona, Carmela Fortuny, durant la roda de premsa.

La Diputació de Barcelona ha presentat el Compromís municipal (2020-2023) amb la reactivació econòmica i social, dotat amb mil milions d’euros i que té per objectiu afrontar les conseqüències de la pandèmia de la Covid-19. Es desenvoluparà a través d’un Pla de Xoc, amb caràcter immediat, dotat amb 100 milions d’euros. En paral·lel, un nou Pla Xarxa de Governs Locals al qual s’hi destinaran 900 milions d’euros, en tres anualitats. Amb això es vol garantir la solvència dels ajuntaments afectats per la crisi sanitària.

La presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, ha traslladat el compromís de l’organisme amb els municipis i les persones de la província perquè “ningú es quedi enrere”.

No passarem a la història per estalviar esforços ni recursos. Donarem tot allò que pugui la institució per ajudar a la reactivació social i econòmica que necessita la demarcació, que cap territori ni cap persona quedi enrere. Aquest és el nostre compromís.

El Pla de Xoc amb caràcter urgent, dotat amb 100 milions d’euros, està format per 5 línies de suport. 15 milions d’euros es destinen al pagament de despeses corrents i extraordinàries que han hagut de fer els ajuntaments a causa de la Covid-19. Altres 15 milions més al pagament de despeses extraordinàries en l’àmbit de benestar social, com per exemple l’ampliació del Servei d’Atenció Domiciliària. La tercera línia de suport és la millora de camins municipals, amb una partida de 10 milions d’euros. Al suport a l’economia local i a l’ocupació s’hi destinen 30 milions d’euros del Pla de Xoc. Es completa amb una línia de suport específica per pal·liar la situació de la cultura, l’educació i l’esport, dotada amb 30 milions d’euros més.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat