13.067 calellencs i calellenques decidiran la nova Corporació Municipal del mandat 2019-2023

Els electors calellencs estan cridats a les urnes aquest diumenge 26 de maig per votar a les eleccions al Parlament Europeu i a les eleccions municipals, que coincideixen en el mateix dia. Els votants es trobaran amb les butlletes i els sobres de color blau corresponents als comicis europeus; i els de color blanc per a les municipals.

13.067 veïns i veïnes podran exercir el seu dret a vot i decidir així com queda configurat i quina és la distribució de forces a la nova Corporació Municipal de l’Ajuntament de Calella. Ho podran fer de les nou del matí a les vuit del vespre en algun dels quatre col·legis habituals: la seu electoral més gran és la Fàbrica Llobet-Guri, amb nou meses; l’Escola Freta, amb cinc; l’Escola Pia del carrer Jovara, amb 3; i la Biblioteca Municipal, on hi haurà dues meses electorals.

Una nit electoral llarga

La coincidència electoral dilatarà la publicació dels resultats perquè la Llei Orgànica del Règim Electoral General obliga a fer primer el recompte de les paperetes de les eleccions europees i, només després, les de les municipals.

L’escrutini definitiu de les europees no podrà fer-se públic fins les onze de la nit. La normativa europea prohibeix publicar les dades fins que no es tanquen els col·legis a tots els països, i a Itàlia estan oberts fins a aquella hora. Amb tot, a partir de les nou del vespre s’aniran bolcant les dades provisionals a través de la pàgina web i les aplicacions per a mòbil vinculades.

Això sí, les meses que finalitzin el recompte de les europees podran començar a comptar els vots de les municipals.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *