12M: Gairebé el 42% dels electors calellencs han anat a votar

5.607 calellenques i calellencs han exercit el seu dret a vot a les 16.30h, segons ha informat l’Ajuntament de Calella. Aquest és el tercer avanç de participació de la jornada electoral d’aquest diumenge 12 de maig en què la ciutadania està cridada a votar per decidir la composició del Parlament de Catalunya per a la pròxima legislatura. Se situa en el 41,92% del cens, i es manté lleugerament per sobre de la registrada en els comicis del 14 de febrer del 2021 a aquesta mateixa hora. És gairebé dos punts percentuals superior. Es desaccelera la tendència a l’alça en la participació que s’ha apuntat des de primera hora del matí.

La participació provisional a les eleccions al Parlament de Catalunya ha arribat al 41,98% a les 16.30h, segons el tercer avançament que ha donat a conèixer l’Ajuntament de Calella de les dades aportades per cadascuna de les 19 meses que hi ha repartides pels quatre col·legis habilitats a la ciutat.

Han acudit a votar 5.607 calellenques i calellencs, dels 13.357 que conformen el cens per aquests comicis. La xifra se situa per sobre dels celebrats el 14 de febrer del 2021, seguint la tendència alcista que s’ha apuntat des de primera hora del matí:

Eleccions al Parlament de Catalunya 2021 – 40,14% – 5.251 vots
Eleccions al Parlament de Catalunya 2024 – 41,98% – 5.607 vots

El pròxim avanç de participació serà l’oficial de les 18h, que es publicarà a través de la nova pàgina web i l’app que ha activat la Generalitat de Catalunya per fer el seguiment de la jornada electoral. Podeu consultar-ho clicant aquí.

Pendents de la resolució de la JEC sobre la petició d’ampliar l’horari de votacions

Al fil del col·lapse del servei de Rodalies i Regional de Renfe pel robatori de coure a les instal·lacions d’Adif a Montcada i Bifurcació, els partits d’ERC i Junts han demanat formalment a la Junta Electoral que s’ampliï l’horari de votació a les eleccions catalanes d’avui en considerar que està afectant al normal desenvolupament de la jornada.

Segons informa el 324, la JEC té previst prendre una decisió en la reunió que faran per valorar la petició.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.