200 persones participaran a les Olimpíades de la Gent Gran

Calella acollirà la setmana vinent les primeres olimpíades de la gent gran, coincidint en l’any en què ostenta a la capitalitat de l’esport català. Una iniciativa sorgida de l’Esplai de la gent gran i que té per objectiu fomentar la pràctica esportiva entre el col·lectiu de més de 65 anys.

El president de l’Espai Caixa de Calella i responsable de les olimpíades, Josep Maria Granyó, ha destacat, en la roda de premsa de presentació, la importància d’aquest esdeveniment per a la ciutat de la Calella i per la gent gran.

Un dels meus objectius és que la gent gran s’adoni que no s’ha acabat la vida perquè estiguem jubilats o tinguem 65 o 70 anys. Nosaltres volem demostrar a la població en general que no som unes persones marginades. Som actius i podem participar en la cultura i les activitats del poble.

De moment els inscrits ascendeixen fins a 202 participants, on més de la meitat són dones i entre els quals destaca una persona de 92 anys. Des de l’organització però, es continua fent una crida per augmentar el nombre de participants i recorden que les inscripcions estaran també obertes durant els dies de les proves. L’únic requisit per a participar és tenir més de 65 anys.

Ja estem ficats a la setmana, fins el diumenge seguirem fent inscripcions, inclús durant perquè són uns jocs participatius. A part d’esportius, són participatius.

75 voluntaris seran els responsables del bon funcionament de les proves, que s’encarregaran de l’arbitratge, tasques de control i vigilància, i de suport als participants. Josep Maria Granyó també ha volgut agrair la col·laboració de moltes empreses locals, que han fet la possible el desenvolupament de les olimpíades.

Unes olimpíades de la gent gran que es duran a terme del 16 al 21 de juliol al Passeig Manuel Puigvert, en horari de matí. Les modalitats en què es podrà competir seran bitlles catalanes, llançament de pilota, petanca, basquet, futbolí humà, natació, velocitat, resistència en 6 km, escacs gegants i la modalitat estrella, la cursa d’orientació, que ja compta amb més de 100 persones inscrites.

Per la seva part, l’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, ha volgut mostrar el seu suport i agraïment als organitzadors, i ha celebrat el fet que persones de més de 65 anys segueixin amb tanta vitalitat i empenta.

S’expressa clarament, vida als anys, amb el que sou vosaltres com a col·lectiu. Sabeu que de la vostra expertesa, de la vostra capacitat de saber fer, la traduïu en elements com aquests que acaben sent que la nostra ciutat pugui tenir unes primeres olimpíades de la gent gran.

Els organitzadors esperen poder realitzar les olimpíades de la gent gran cada quatre anys, això si, depenent de l’èxit de l’edició d’enguany.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *