Ponsdomènech (ERC): “Vam insistir a Junts per Calella que el canvi es podia fer des de dins”

Ponsdomènech va visitar la seu de Junts per Calella la nit electoral

El líder dels republicans calellencs, Xavier Ponsdomènech, ha donat detalls avui en una entrevista al programa La Ciutat dels termes en els quals es va desenvolupar la trobada que els representats d’ERC i Junts per Calella, amb Montserrat Candini al capdavant, vam mantenir per explorar les possibilitats de pacte. Ponsdomènech ha negat les explicacions donades per l’alcaldessa quan, en roda de premsa i al costat de Josep Torres, va afirmar que ERC s’havia escudat en el seu lema de campanya -“Som el canvi”- per negar-se a l’acord. L’ha acusat de mentir i ha reiterat que, en tot moment, tant ell com el regidor Carles Ferrer, van mostrar-se obertament disposats a negociar i a fer possible el canvi dins del Govern Municipal.

Ponsdomènech revelat que després d’una primera reunió de 12 minuts, l’alcaldessa el va emplaçar a tronar-se a posar en contacte aquella mateixa setmana però que, tan sols dos dies després, es va trobar amb la notícia de l’acord amb el PSC. Ha reconegut que, tot plegat, va causar molt malestar dins d’ERC.

El que es va dir a la roda de premsa que ERC no havia volgut pactar ens va doldre molt. Perquè li vaig dir que era mentida. Mai vam dir que no volíem pactar. Jo vaig insistir que el canvi es podia fer des de dins (…) El relat és aquest, i ningú podrà dir-me que és diferent. Això era dilluns i dimecres es va fer la roda de premsa dient que ERC no volia pactar amb JxCalella.

El líder dels republicans ha assegurat que ni ERC ni ningú en el seu nom va negociar amb Cs perquè es prestés a votar-lo en el ple d’investidura; i no ha descartat que hagués renunciat a l’alcaldia en cas d’haver-hi accedit gràcies a ell.

En relació a la sessió extraordinària del Ple Municipal que se celebrarà demà, Ponsdomènech ha avançat que ERC tornarà a votar en contra la moció d’alcaldia sobre les retribucions dels càrrecs electes. Ha explicat que van presentar una contraproposta sobre les dedicacions exclusives i el sou dels regidors de l’oposició, però que creu que s’acabarà aprovant la moció del Govern gràcies al regidor del partit taronja.

Esclar, li vam fer arribar tot sabent que el que demà es porta a ple s’aprovarà perquè, com va passar en l’anterior, sabia o pensava que el regidor de Cs s’abstindria i quedaria aprovada la moció. Entenem que es va reunir amb Cs abans que amb ERC perquè marxava de vacances, i va fer una trobada per treballar aquests temes. Això ja està tancat.

Ha retret que en l’últim ple el Govern Municipal fes retrets a la resta de partits pel seu posicionament. En aquest sentit ha reiterat que ERC no farà “política de retrovisor” sinó que sempre exercirà una oposició responsable i pensant en el benefici de tots els calellencs.

No volem mirar enrere, si he de dedicar 4 anys a mirar els 12 anys de govern de CiU, li puc dir que se n’han fet moltes de coses, i les tinc perquè m’he documentat. No puc fer política de retrovisor, qui s’ha de sortir beneficiat? La ciutat. És un vaixell que hem tirar endavant entre tots en benefici dels calellencs i calellenques.

Ponsdomènech ha fet seves les paraules de Candini quan va dir a la ràdio que volia fer d’aquest el mandat de la confiança i de reforçar els canals de diàleg i d’acord amb la resta de partits. Que treballaran per la transparència i la participació, mai amb la única voluntat de bloqueig, però fent valdre la força que sumen els partits de la taula de confiança. Ha admès que buscaran fer possible propostes en les que coincideixen, com per exemple la platja per a gossos.

Sobre la crisi dels MENAss, ERC s’ha posat al costat del Govern Municipal i ha explicat que el grup de coordinació està donant els seus fruïts i que la situació ha tendit a millorar fins al punt que gairebé no hi ha queixes. Ha reclamat que no s’estigmatitzi el col·lectiu. “Un grup nombrós de joves, sigui quin sigui el seu color o procedència, tots dins d’un hotel també podrien haver provocat alguns comportaments incívics”, ha indicat. Amb tot, considera que s’hagués pogut millorar l’estratègia comunicativa per combatre les “intoxicacions” intencionades sobre l’estada dels menors estrangers tutelats per la Generalitat.

Des de l’Ajuntament hem de fer pedagogia i combatre les intoxicacions amb molta transparència i una bona comunicació. Que es podien haver fer les coses millor, sí, però ho sabem ara. Des d’ERC, que ens agrada molt la transparència, haguessim fet una comunicació diferent, amb informació a cada moment; però no vull que s’entengui com una crítica.

En els últims segons de l’entrevista, Ponsdomènech ha fet un toc d’atenció al Govern actual, que amb algunes cares diferents, és el mateix que abans de les eleccions.

Ella [Candini] va demanar joc net. Joc net? El 23 de maig es va dir, en plena campanya, que abans de Sant Joan estaria fet. Es va dir en campanya i això no ha passat.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *