Candini anima als calellencs a cridar ben fort “No tinc por” omplint els carrers de Barcelona

DID8C7SXkAAXGvQ

L’alcaldessa de Calella ha fet una crida a tots els ciutadans a assistir a la concentració unitària contra el terrorisme que pren de lema la proclama espontània que els barcelonesos van entonar després dels atemptats de dijous passat. Montserrat Candini ha dit en una entrevista a l’Info Migdia de Ràdio Calella TV que s’ha de mostrar al món una imatge d’unitat i fermesa contra el terrorisme; i de voluntat de viure en una societat cohesionada i respectuosa.

Aquest matí ha participat en l’acte institucional i solemne al Parlament de Catalunya en què s’ha aprovat una declaració que elogia la resposta “exemplar i solidària” dels equips d’emergències i de la ciutadania als atemptats de Barcelona i Cambrils. Montserrat Candini va signar en nom de Calella en el llibre de condolences que va posar a disposició l’ajuntament barceloní i demà representararà la ciutat a la manifestació unitària sota el lema “Barcelona, no tenim por”. Demana a tothom que s’hi sumi perquè el crit en favor d’una societat pacífica, democràtica i respectuosa sigui encara més gran.

“Crido a tothom que pugui anar a Barcelona perquè el món vegi que els carrers estan plens de gom a gom i així la proclama ‘No tenim por’ tingui un major abast internacional com a expressió de valentia, de vida i de futur. Quan més fort ho puguem cridar, més bé arribarà a l’altra punta del món”, ha dit Candini a Ràdio Calella TV.

Candini ha posat de relleu les múltiples demostracions ciutadanes que, d’ençà de dijous i arreu del país, s’han vist arreu demanant la pau. També a Calella, on l’endemà mateix dels atemptats hi va haver una concentració a la plaça de l’Ajuntament, participada també per la comunitat islàmica de la ciutat. En aquest sentit, ha recordat quina és la línia de treball que, en l’àmbit local, s’està seguint per garantir la cohesió, la germanor i el respecte, com a eix vertebrador de la societat.

“Tenim consells municipals de cooperació i solidaritat en els quals es posa en comú la voluntat de reconèixer-nos com una única comunitat, que és una paraula que m’agrada perquè sigunifica viure de manera fraternal, i això està més viu encara després del 17-A. Amb respecte a les religions, amb pluralitat i amb el respecte com a columna vertebral”, ha indicat.

L’alcaldessa de Calella també ha tingut paraules d’agraïment cap a Ironman, que en les últimes hores ha fet arribar una carta traslladant el seu suport i afecte al poble, i la solidaritat amb les víctimes.

“Això ens fa més germans. Si ja ens sentim l’Ironman com alguna cosa molt nostra, que no s’hagin oblidat de nosaltres en aquest moment tan dur, la gran família de l’Ironman ens la sentim més nostra. Agraeixo profundament que hagin enviat la carta”, ha reconegut l’alcaldessa.

Renfe reforçarà el servei de transport ferroviari per facilitar l’assistència a la manifestació contra el terrorisme. S’han programat una cinquantena de trens addicionals durant les hores en què es preveu registrar un major nombre de desplaçaments: principalment entre les dues i les cinc de la tarda per l’entrada a Barcelona, i entre les set i les 10 de la nit, per la sortida.

La concentració es farà a les sis de la tarda als Jardinets de Gràcia, aquest és el punt de sortida de la marxa que passarà per Passeig de Gràcia i arribarà a la plaça Catalunya. Allà es farà un acte, breu i solemne, segons s’ha anunciat, en què no hi haurà parlaments institucionals.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat