L’oposició planteja millores a la celebració de la Festa Major

Valoració en general positiva de la programació de la Festa Major de la Minerva per part dels partits de l’oposició a l’Ajuntament de Calella. Amb tot, plantegen les aportacions que farien per aconseguir que sigui més diversa i participativa, o per minimitzar les molèsties que es puguin derivar del desenvolupament de les pròpies activitats.

“Agosarat” és com defineix Sebastián Tejada el format de l’espectacle previ al pregó de Festa Major, dijous a la nit. El portaveu ecosocialista destaca el tarannà continuista de la programació que s’ha anat desenvolupant fins diumenge, lamentant que no sigui reflexe de la diversitat de cultures que hi ha a la ciutat. “Pensar que la cultura popular que s’ha d’expressar per la festa és només la de Calella resulta una mica restrictiu tenint en compte que gairebé una quarta part dels ciutadans van néixer a l’estranger”, ha dit el regidor d’ICV, qui demana “una festa amb més barreja i no quotes”.

El Partit Popular fa una valoració positiva del desenvolupament de la programació de Festa Major de la Minerva, amb un únic però: les molèsties pel volum de la música de les nits de Barraques. El portaveu popular Josep Maria Pérez Basart planteja que els concerts acabin pels volts de les tres de la matinada com a mesura per compaginar la festa amb el descans dels veïns més pròxims a l’envelat. “Eren passades les cinc de la matinada i encara funcionava l’envelat i tot el soroll arribava fins a Ànimes i Briuguera. La gent que viu més aprop ho deu sentir molt més”, ha explicat Pérez Basart, que diu que és una de les queixes que el partit ha recollit. I proposa que els concerts acabin a les tres de la matinada. “Als locals privats només se’ls permet fer música en viu fins a mitjanit”, ha recordat.

El PP diu que es podria també analitzar una possible reorientació dels altaveus de l’escenari amb l’objectiu d’aminorar les molèsties dels concerts de Barraques.

I des de la CUP, també valoració positiva de la Festa Major de la Minerva. Únicament reclamen que s’hi permeti una major participació, per exemple a les entitats locals, i no en l’organització sinó en la confecció de les activitats. “Ara que ens consta que l’equip de govern fa passos importants en aquest sentit, la Festa Major seria una excusa gradiosa per avançar quant a la participació”, ha assegurat Jan Catà.

Esquerra Republicana ha posat en valor l’esforç que fan les entitats calellenques per contribuir a què la Festa Major sigui el màxim de festiva i lluida. Cristina Gómez apunta que qualsevol reforç de la programació hauria d’anar dirigida bastir i promoure les activitats arrelades a la ciutat. “Perquè deixin un pòsit al llarg del temps”, ha conclòs Gómez.

 

El PSC destaca l’aportació dels nous actes de Festa Major

El portaveu socialista, Josep Torres, ha posat en valor la incorporació de noves activitats a la programació de Festa Major, que manté l’essència tradicionals. El PSC, soci del Govern Municipal, destaca l’acceptació que tenen les propostes que es van afegint, i posa d’exemple la festa dels colors o la diada castellera.

“Les Barraques potser al principi van ser fluixes però l’últim dia va ser esplèndit. La valoració és positiva perquè, en definitiva, la gent ha de fer-se seva la festa i ho hem aconseguit”, ha afirmat Torres.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *