6 atesos i vulneració del dret a la vida i a la integritat física i moral: el balanç de la repressió de l’1-O a Calella

Font:  Cartografia de la repressió de l'1 d'octubre.
Font: Cartografia de la repressió de l'1 d'octubre.

El Govern de la Generalitat ha publicat el mapa interactiu de la repressió viscuda a Catalunya al voltant del referèndum d’independència. S’hi recullen dades sobre els efectes de l’actuació policial en les persones i recollirà imatges i vídeos per testimoniar-ho i ubicar-ho en el temps. Un dels 490 punts que assenyala la cartografia fa referència a la ciutat, on hi consta que 6 persones -4 homes i 2 dones, d’entre 22 a 51 anys- van haver de ser ateses a l’Hospital Sant Jaume per contusions, fisura i ruptura de lligaments. Els fets es daten del 2 al 4 d’octubre del 2017 i, segons l’Oficina de Drets Civils i Polítics, van provocar que es veiés afectat el dret a la vida i a la integritat física i moral.

El mapa interactiu que s’ha publicat a les últimes hores s’anirà actualitzant i incorporarà documents gràfics, que en el cas de Calella encara no estan disponibles.

Segons aquest, a Sant Cebrià de Vallalta, on la policia espanyola va intervenir en el punt de votacions durant la jornada del referèndum, hi consten 2 persones ateses per contusions: un home de 50 anys i una dona de 48 anys. A Sant Iscle de Vallalta, on també s’hi van desplaçar els efectius policials, un home de 37 anys atès pel SEM per contusions.

La pàgina web presenta un balanç detallat de la repressió, xifrant en 1.083 les persones que van ser ateses en el període comprès entre l’1 i el 4 d’octubre del 2017, També s’apunta que les càrregues policials han donat lloc a 27 peces separades al jutjat número 7 de Barcelona, i que 22 jutjats més han mantingut obertes diligències fora de la capital catalana.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat