Les AFA de La Minerva i El Far reaccionen a la retallada de la subvenció municipal que preveu aplicar el Govern

Entrada d’alumnes a l’Escola El Far

La regidora de la CUP va fer saltar la llebre, i al cap de pocs dies ho confirmava el portaveu del Govern Municipal. Josep Torres va dir a la ràdio que en el pressupost del 2021 es preveu retallar la subvenció que l’Ajuntament destina a les Associacions de Famílies d’Alumnes (AFA) de les escoles públiques de Calella, que són La Minerva i el Far. En concret, una reducció de 1.000 euros, el que suposa el 20% de la partida que rebien fins ara. Era de 5.035 euros. Les AFA hi han reaccionat advertint de les conseqüències que tindrà això per a les escoles i els alumnes. Recorden que no es dediquen només a organitzar xocolatades i excursions sinó que, entre d’altres, s’encarreguen de contribuir a la digitalització de les aules o de comprar llibres per les biblioteques.

Eugènia Juhé, secretària de l’AFA d’El Far, ha qüestionat que el Govern Municipal només reclami solidaritat pel context de crisi als centres públics i no als concertats, tot i reconèixer que la subvenció de Freta i Escola Pia és de 1.500 euros. En declaracions a Ràdio Calella TV, Juhé ha dit que els diners que reben, del primer a l’últim, són bàsics per assegurar la qualitat de l’educació, encara que aquesta sigui una competència exclusiva de la Generalitat de Catalunya.

Ja és una subvenció molt justa i que ens retallin 1.000 euros se’ns fa una mica complicat. Nosaltres suplementem el pressupost de l’escola, que de per sí és molt petit (…) El Departament d’Ensenyament s’hauria de fer càrrec de les despeses però no ho fan.

Juhé ha comentat a què destinen els diners que reben de la subvenció de l’Ajuntament de Calella. I que ha puntualitzat que no només serveixen per fer xocolatades i organitzar excursions.

Des de comprar material pel gimnàs, llibres per la biblioteca, abastir el pati o l’aula de música. El que fem amb els diners és revertir-ho a l’escola amb tot el que es necessita. Estem mica en mica digitalitzant les aules substituint les pissarres tradicionals. Ara

En un comunicat conjunt, les AFA de La Minerva i El Far lamenten que només es demani l’esforç solidari als centres públics i no els concertats que hi ha a Calella i també reben una subvenció municipal. Exposen que la situació de crisi també els afecta molt directament i diuen que els caldria tot el contrari, més diners que mai.

L’educació no és aliena a la situació i ara és més que mai necessari. Per exemple, ens fem càrrec de l’acollida matinal, contractem el personal, i ara en necessitem més per garantir el grup bombolla. I no ho estem repercutint a les famílies perquè considerem que ja van prou escanyades.

Juhé considera desafortunades les declaracions del portaveu del Govern Municipal, que va dir que les subvencions que es donen a les AFA de Calella són més quantioses que les s’atorguen en poblacions veïnes.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *