Gomis (Cs): “Calella s’ha convertit en un carril de bicis i patinets elèctrics”

Ciutadans reclama que s’apliqui la normativa municipal i estatal que regula l’ús de patinets elèctrics. El partit exposa que la proliferació dels aparells de mobilitat personal, sumat a la circulació de bicicletes, i a les infraccions que cometen alguns conductors, s’ha convertit en un problema que preocupa i molt als ciutadans, i que així li traslladen. El regidor Guillermo Gomis apel·la al Govern Municipal a posar ma a una situació que suposa un risc per als vianants.

En una entrevista a La Ciutat, el regidor Gomis ha retret que no hi hagi una actuació contundent contra els conductors de patinets elèctrics que incompleixen la normativa de circulació i posen en perill als vianants. Ha dit que d’això n’ha parlat en més d’una ocasió amb el responsable de Seguretat, el tinent d’Alcaldia Josep Torres, i amb el cap de la Policia Local.

Si estan treballant els resultats no es veuen perquè la situació empitjora cada vegada més. Dona la sensació que Calella s’ha convertit en un carril bici i un carril patinet. Ens preocupa perquè aquesta és de les principals queixes que ens fan arribar els ciutadans.

Gomis ha recordat que a principis d’any va entrar en vigor la nova llei de trànsit que regula la circulació dels anomenats VMP (vehicles de mobilitat personal) i que aquest passat estiu també es va modificar l’ordenança municipal de circulació, que en prohibeix l’ús per les zones de vianants.

El regidor de Cs considera que s’està fent complir amb certa laxitud, i alerta de les conseqüències.

Si no comencem a prendre mesures, després ens retrauran que només volem recaptar. Però portem molts mesos avisant, segons va dir-me el regidor Torres, però mai he vist cap policia actuant ni fent cap control dins la ciutat. Fins i tot, van pel mig de la carretera N-II, com si fos seva.

Els canvis en la normativa municipal de circulació sobre l’ús dels patinets elèctrics es van aprovar a iniciativa de Cs, i amb els vots a favor dels partits del Govern Municipal i d’Esquerra. Calella en Comú i la Cup es van abstenir.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *