A punt la 4a edició de Canta al Mar

Moment de la presentació de Canta al Mar, aquest dilluns matí
Moment de la presentació de Canta al Mar, aquest dilluns matí

Ja està tot a punt per posar en marxa aquest dimecres la quarta edició de Canta al mar, el Festival Coral Internacional que portarà fins a Calella 49 corals de 23 països. Dit d’una altra manera, fins a la nostra ciutat vindran a actuar entre el 21 i el 25 d’octubre corals de 4 continents; de llocs com ara Austràlia, Bolívia, l’Iran, Israel i, evidentment, corals de Catalunya i també de Madrid.

El tret de sortida serà dimecres a les 16h al pati de l’Ós del Parc Dalmau on els membres de tots els cors seran rebuts per l’empresa organitzadora, Interkultur després d’haver fet una cercavila per la ciutat. A la nit, a les 21h hi haurà el concert d’obertura a l’església de Santa Maria i Sant Nicolau amb les actuacions de corals de la Xina, Finlàndia, Puerto Rico i Suècia.

Durant la presentació d’aquest esdeveniment, l’alcaldessa de Calella ha destacat la importància que té per al consistori la cultura. Un festival Canta al Mar que ha crescut en quant a qualitat i quantitat, deia Montserrat Candini. A més, ha parlat del retorn que es produeix a nivell de ciutat entre els membres de les diferents corals i els calellencs en general: Hi ha una resposta total del públic però a més, a nivell de ciutat hi ha un oferiment des del consistori i des de la ciutadania en general cap a aquestes persones. Oferim la nostra hospitalitat i som acollidors. Aquí es troben a gust, són ben acollit i troben facilitats.

L’alcaldessa ha subratllat que Canta al Mar ofereix, igual que es fa amb determinats esdeveniments esportius, una connexió amb Barcelona. Moltes corals actuaran a la Catedral, a la Basílica de Santa Maria del Pi i al Palau de la Música.

Per a Montserrat Candini, un fet que demostra la consolidació d’aquest esdeveniment cultural i musical és la incorporació d’Òscar Boada, director del Cor Vivaldi.

Una de les novetats d’enguany serà l‘actuació simultània que faran tots els cors dissabte 24 d’octubre a partir de les 19h des de la plaça de l’Ajuntament, la plaça de l’Església i al llarg de tot el carrer Església. Estaran dirigits pel jurat internacional i interpretaran Viva, mundi música». Ho ha explicat Ralf Eisenbeiss, director artístic internacional d’Interkultur juntament amb Marc Moreno, de Viatges Tauro.

Un altre dels concerts destacats d’aquesta edició del Festival Canta al Mar és el que es farà dijous a les 22h a l’església de Santa Maria i Sant Nicolau. Serà el concert de gala amb el títol «Music and light».

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat