Marc Buch serà l’alcaldable de Junts per Catalunya a les municipals del 2023

Buch i Grima faran equip per concórrer a les municipals de Calella del maig del 2023. L’alcalde de Calella s’incorpora a la candidatura de Junts per Catalunya com a cap de llista, una posició que li cedeix Josep Grima amb l’objectiu de sumar i donar força a un projecte polític que pensa en Calella i Catalunya, tal com tots dos han reiterat en diverses ocasions a la roda de premsa que s’havia convocat per aquesta tarda per donar a conèixer l’acord que està beneït i que celebra el partit a nivell local i nacional. Així s’ha volgut testimoniar amb la presència del seu secretari general, Jordi Turull.

Unitat ha estat una de les paraules més repetides a la roda de premsa que ha tingut lloc aquesta tarda per presentar l’acord al que ha arribat Junts per Catalunya amb Marc Buch perquè sigui el seu cap de llista a les pròximes municipals del 2023. Les primeres en què el partit es presentarà a Calella.

Josep Grima, que s’havia oficialitzat com alcaldable, ha explicat que les converses per anar de la mà arrenquen de lluny i que els termes de l’acord s’han acabat concretant en els últims dies. Tot just ahir es va sotmetre la proposta a votació de l’assemblea local, que la va aprovar per unanimitat.

Buch ha informat que s’incorpora a la candidatura com a independent i ha posat l’èmfasi en què es posa al capdavant d’un projecte que és la suma de persones.

M’incorporo com a independent, no soc militant de Junts per Catalunya. L’acord al que hem arribat amb en Josep Grima és de suma de persones, que no de personalismes. És veritat que encapçalaré la candidatura però serà una llista molt transversal. Hi haurà persones també fora de la llista que ens aniran aportant idees, donar-nos un cop de mà quan el necessitem o per dir-nos per aquí aneu bé i per aquí no. És un acord de persones.

Buch ha agraït a Junts per Catalunya haver-li obert les portes del projecte polític, i s’ha adreçat especialment a Josep Grima, qui ha manifestat que fa el gest “orgullosament” pensant en Calella i Catalunya. A tot això, ha posat en valor l’expertesa en la gestió de l’alcalde com a element que suma i dona força a la candidatura.

Sempre he dit que les persones que se sentin útils en la política, que pensin en la ciutat i vulguin treballar per la ciutat tindrien cabuda a Junts per Catalunya. Si per ser més grans, he de donar la mà, ho faig i ho seguiré fent orgullosament per Calella i per Catalunya. No és un acte de generositat ni de feblesa, és un acte de suma, és un acte de força i que referma la voluntat de treballar per aquesta ciutat. Cal aire nou però també expertesa en la gestió pels temps que vindran, i la suma de les nostres persones pot representar el que necessita aquesta ciutat.

Objectius i ideari compartit. Són els motius principals exposats per Buch a l’hora d’explicar els motius que l’han portat a fer el pas cap a Junts per Catalunya. I ha parlat de la unitat com un valor polític molt necessari en els temps actuals.

Sempre he estat un defensor de la unitat, ho he estat i ho segueixo sent. Crec que el camí de les persones que tenim un objectiu comú i que compartim un ideari molt similar és lluitar per anar junts, deixar-nos estar de personalismes i ambicions personals, i avançar plegats cap a l’objectiu, que és molt clar: treballar per Calella i que sigui una ciutat de primera divisió, una ciutat on hi passen coses.

El secretari general de Junts per Catalunya, Jordi Turull, ha acompanyat Buch i Grima en la presentació d’un acord que assegura compleix les expectatives de la gent de Calella.

Junts vol dir això, aplegar i sumar forces perquè al final té un efecte multiplicador. La unitat cal practicar-la i no predicar-la. Per això us deia que hi ha pocs actes com el d’avui que em facin més goig (…) El que heu fet vosaltres dos i al servei del perquè ho heu fet relliga amb els millors valors de la política.

L’anunci d’avui es produeix a vuit mesos perquè se celebrin les eleccions municipals. El mateix temps que li queda al Govern Municipal per esgotar el mandat municipal. Buch ha garantit que la seva decisió no alterarà el funcionament de l’executiu local format pel PDeCAT-Junts per Calella –del qual en forma part– i el PSC, que el van situar d’alcalde després de la renúncia de Montserrat Candini.

Tinc un compromís agafat l’any 2019 i la resta de membres del Govern també, per tant, seguirem funcionant com fins ara, treballant al màxim i donant-ho tot per Calella. Aquest Govern, i els anteriors de Montserrat Candini, han fet moltíssima feina i el temps que queda seguirem fent molta feina. També la resta de regidors estic més que convençut que ho seguiran fent.

Poc després de la roda de premsa de Junts per Catalunya per confirmar la candidatura de Marc Buch a l’alcaldia de Calella, el PDeCAT-Junts per Calella ha emès un comunicat signat per Albert Torrent, Montserrat Mateu, Josep Gibert, Ramon Llamazares i Lucia Sánchez –els altres cinc membres del grup municipal– en què manifesten que “mantenen intacte el compromís amb la ciutadania assolit a les eleccions municipals del 2019” i que el partit seguirà treballant “amb fermesa i determinació” per complir amb el programa electoral.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *