Activat el dispositiu Vetus per protegir els pensionistes que cobren l’extra de Nadal

Evitar el dia de cobrament. És una de les recomanacions dels Mossos d’Esquadra als pensionistes que volen retirar els diners de la paga extra de Nadal, que s’ingressarà entre avui i demà, davant el risc de robatoris que tenen constatat. La traslladen sempre que fan xerrades amb la gent gran i avui, des de l’Oficina de Relacions amb la Comunitat de Pineda de Mar, també l’han donat des de Ràdio Calella TV. A més, han explicat quin és el “modus operandi” que segueixen els lladres i criden a actuar amb molta cautela.

Tot apunta que entre avui i demà es tornaran a registrar cues a les entitats bancàries de pensionistes que hi van a cobrar la paga extra de Nadal. Primer error. Els Mossos d’Esquadra han explicat que els lladres ho saben i ho aprofiten per fer de les seves. Per això, aconsellen a tothom a evitar aquestes dates i retirar els diners un altre dia, i en tot cas, anar amb molta precaució.

L’agent Josep Pujadas de l’Oficina de Relacions amb la Comunitat de Pineda de Mar ha explicat que els lladres acostumen a actuar en un grup de 2 o 3 persones, que vigilen a les persones que hi ha dins l’entitat bancària per localitzar la seva víctima, normalment segons la quantitat de diners que porten a sobre.

Acostumen a venir entre dos i tres persones. Una dins l’oficina, com si fos un client més, i els altres es queden a fora. El primer vigila la gent que hi ha dins per saber quina operació fa i si es guarda diners, i llavors truca per donar l’alerta als de fora. Et segueixen i et treuen els diners. Com? Doncs fent la típica abraçada, pot ser que s’esperin a que arribis al portal de casa per empènye’t i robar-te… Hi ha diferents maneres de rematar-ho.

A més de canviar el dia de cobrament, s’aconsella no treure tota la paga de cop, anar al banc amb un acompanyant que vigili si algú ens observa mentre traiem els diners, tant als caixers de dins com de fora; i no portar el pin de la targeta o la llibreta apuntat.

Amb tot, Mossos d’Esquadra activa el dispositiu VETUS per protegir la gent gran dels robatoris els dies que es cobra la paga, l’extra o la del mes. Ho ha explicat el sargent Enric, també de l’Oficina de Relacions amb la Comunitat de Pineda de Mar.

Augmentem el patrullatge per les entitats bancàries i també la tasca de prevenció, intenant que la gent estigui previnguda a l’hora d’anar a treure els diners i gastar-los.

El cos policial distribueix de forma periòdica material informatiu a casals d’avis, bancs, CAP’s i associacions de gent gran per tal que aquests consells preventius arribin al màxim nombre de persones.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *