Adif no té data per a la reconstrucció del pont de Malgrat de Mar per on passa el tren

PONT

Adif assegura que no hi ha data per reconstruir el pont destrossat pel Gloria entre Malgrat i Blanes. En un comunicat l’ens ferroviari afirma que els tècnics no han pogut accedir a la zona amb “seguretat” i que per tant han d’esperar fins que es pugui treballar amb les plenes condicions per fer un estudi. Quan s’hagin fet aquests passos, podran fer una previsió “més aproximada” pel restabliment de la circulació en aquest tram.

La setmana passada el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, va explicar que els treballs de recuperació de les vies tindrien una durada d’entre sis i nous mesos. Ara en canvi, Adif en un comunicat ho ha matisat, i ha assegurat que de moment no poden posar data per la reconstrucció, ja que els tècnics encara no han pogut accedir a la zona.
Aquesta infraestructura es va col·lapsar arran de la crescuda del riu Tordera durant el temporal Gloria. Des de llavors Renfe dona un servei alternatiu per carretera que es mantindrà mentre que Adif dugui a terme les tasques de reconstrucció del pont ferroviari que enllaça Malgrat amb Blanes i es finalitzi les tasques de recuperació de les dues vies.
Adif destaca també que hi ha 52 zones a Catalunya amb afectacions greus o molt greus i que se centren sobretot entre el nord de Barcelona i la província de Girona. Les línies Barcelona- Mataró- Maçanet han patit fins a 14 incidències pel temporal. Actualment, la línia R1 està operativa al cent per cent des de Barcelona fins a Malgrat de Mar, i entre Blanes i Maçanet.
Per pal·liar la situació, Adif assegura que continua destinant tots els recursos humans i materials disponibles per tal de normalitzar la circulació ferroviària en el menor termini possible.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat