Agents Rurals, en alerta per perill d’incendis durant el cap de setmana

Imatge d'arxiu

La pujada de les temperatures d’aquest cap de setmana, en un context d’extrema sequera, incrementa el risc d’incendis forestals fins al punt que Agents Rurals s’ha decidit a activar el Pla Alfa, a diferents nivells. Aquí al Maresme per risc moderat, però s’eleva a alt (nivell 2) en d’altres zones del litoral i prelitoral de les províncies de Barcelona i Tarragona. Es fa una crida a extremar la prudència.

Els boscos de Catalunya estan molt secs i preocupa l’impacte de les altes temperatures que es preveuen fins diumenge. Per això, Agents Rurals ha activat el Pla Alfa, que també dona una senyal d’alerta al conjunt de la població perquè mantingui una actitud de molta prudència.

PLA ALFA CAT 20230310

El risc d’incendis és alt en set comarques barcelonines: Alt Penedès, Anoia, Bages, Barcelonès, el Garraf, Baix Llobregat i Vallès Occidental. També en d’altres cinc comarques tarragonines i tres de les Terres de l’Ebre. En aquestes zones queden suspeses les activitats que poden comportar un risc més alt d’incendis, com ara les cremes de restes vegetals o focs d’esbarjo. Igualment, cal tenir molta precaució amb totes les activitats que es realitzin al medi natural.

No es descarta que el nivell 2 es pugui ampliar a més comarques durant el cap de setmana, en funció de l’evolució de les previsions meteorològiques. Pel moment, al Maresme el risc és moderat.

El cos d’Agents Rurals fa una crida a extremar les precaucions davant d’aquest episodi, que s’allargarà tot el cap de setmana.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *