Agrupar locals per crear-ne de més grans, la iniciativa del govern municipal per dinamitzar el Parkinsol

Eix comercial Sant Jaume, edifici Parkinsol
Eix comercial Sant Jaume, edifici Parkinsol

Les accions de dinamització comercial dels baixos de l’edifici Parkinsol avancen a bon ritme. Així ho ha confirmat la tinent d’Alcaldia de Fires, Gestió Patrimonial i Educació, Núria Parella, al seu pas per La Ciutat. Ha explicat que s’han fet 29 entrevistes amb els propietaris dels locals i tres tallers, en els que hi han participat un 75% dels empresaris. En el marc del Pla Operatiu de l’Eix Sant Jaume, Parella ha dit que els propietaris s’estan agrupant per aconseguir fer locals més grans i que, d’aquesta manera, sigui més atractiu per atraure inversors.

Són declaracions de Núria Parella al programa matinal de Ràdio Calella TV.

Ja s’han començat a agrupar els propietaris. Ara s’haurà de lligar legalment com ells ho haurien de fer per agrupar locals, perquè són locals molt petits i és difícil d’aconseguir amb un local petit que segons què pugui venir. La part més atractiva és la que dona a l’Eix Sant Jaume, però si aconseguíssim activar això, s’aniria activant tot el de dins. Ells van fer una sèrie de propostes abans de Nadal que les estem treballant; intentarem al gener o al febrer fer una reunió amb els propietaris i dir-los-hi el que podem fer l’Ajuntament. Ja hi ha dos grups motivats a vendre o llogar que jo crec que es poden arribar a fer locals de 1000 metres.

Parella també s’ha referit al preu del lloguer dels diversos locals comercials de la ciutat. Ha admès que en alguns carrers, és tan elevat que els petits empresaris no el poden assumir, un fet que ha provocat que s’abaixin les persianes. Per aquest motiu, l’Ajuntament està portant a terme diverses accions per impulsar el comerç local, com la instal·lació de jocs gegants de fusta al final del carrer Església durant aquest Nadal.

No només al carrer Església, hi ha algun altre carrer on els lloguers van cars, com el carrer Sant Joan. Hi ha zones del carrer Església que hem vist que han tancat botigues per no suportar el lloguer. Són zones en les que hem de donar més suport; és veritat que hi ha zones que veus que ja tiren soles. Per exemple, aquest Nadal, a la zona de l’Orfeó cap a Poblenou hi ha hagut música en viu, jocs de fusta gegants que van tenir molt d’èxit, perquè la gent vagi tirant cap allà. […] Si que hi ha una partició sobretot al carrer Església a partir del carrer Indústria, on sembla que el centre comercial queda una mica tallat. Hi ha una part que no hi ha botigues, una façana molt llarga, un tros que està molt buit; i aquí estem treballant un projecte per donar més continuïtat a aquest centre comercial perquè hi ha molta gent que gira.

La primera tinent d’Alcaldia ha avançat que no tornarà a postular-se com a regidora. Afirma que té altres inquietuds professionals i que vol dedicar-se a allò que va estudiar. Ha explicat que donarà suport al partit, al qual es sent molt vinculada, però que no estarà a primera línia. Una decisió que ja ha comunicat a l’alcaldessa.

Jo estic molt satisfeta de la feina que hem fet, tot l’equip, penso que ningú ens pot dir que no ens hem fet un fart de treballar. Hi haurà gent que li agrada i que no li agrada i a mi l’alcaldessa m’ha donat molta confiança, m’ha deixat treballar molt tranquil·la i jo crec que se’n refia del nostre sentit comú. Jo, com sempre, m’he posat a disposició de l’alcaldessa i del meu partit, que jo m’hi sento molt vinculada, però he demanat anar més enrere, perquè jo tinc altres inquietuds professionals, he estudiat una cosa molt tècnica i tants anys fora em costarà tornar a agafar el meu ritme normal.

Núria Parella, que també és la responsable municipal d’Educació, ha marcat una data al calendari per una xerrada dedicada als pares. Serà el 19 de gener a les 10h quan es debatrà sobre l’educació en la confiança i no en la «hiperprotecció». Una conferència en la que es donaran claus per evitar crear el que s’anomenen «nens bombolla».

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat