Amics del Parc Dalmau rep la proposta formal de col·laboració amb l’Ajuntament

Presentació pública de l'associació Amics del Parc Dalmau, el novembre passat

L’associació Amics del Parc Dalmau podria rubricar la setmana vinent la proposta de conveni amb l’Ajuntament per col·laborar amb el manteniment i conservació de l’espai verd de Calella. Se li va presentar ahir mateix en una reunió mantinguda amb el titular de l’àrea de Medi Ambient i que, segons Josep Maria Juhé, el portaveu de l’associació de voluntaris, marca l’inici d’un camí que entreveu molt positiu i fructífer per a la ciutat. En una entrevista a Ràdio Calella TV, Juhé ha subratllat que s’ofereixen a col·laborar amb les tasques que determini l’administració local, tot recordant que treballa en la definició d’un Pla director del Parc Dalmau.

Aquest serà el que determinarà les actuacions concretes per millorar la salut del pulmó verd de Calella. Amics del Parc Dalmau considera que hi ha feina a fer, tot i reconèixer que s’ha avançat quant a l’enjardinat de la part baixa i s’han resolt ja les feines per retirar els pins afectats per la plaga de l’escarabat tomicus.

Josep Maria Juhé, el portaveu de l’associació de voluntaris creada a finals del 2016, ha explicat que ara la junta haurà d’aprovar la proposta de conveni. “Si hi estem d’acord, fruit del conveni potser a partir del mes que ve podrem començar a treballar-hi, amb ganes i força per millorar moltes coses, sobretot en l’àmbit forestal”, ha confirmat.

Aquesta és la principal contribució que creuen poden fer, ajudant en un projecte global de millora del Parc Dalmau. Juhé ha apuntat algunes actuacions que se’n poden derivar, en la línia de netejar i mantenir el terreny forestal. “Podria anar dirigides als xarxagalls o als canals de conducció, netejar-los i preparar-los per la pluja i evitar-ne així l’erosició. També hi podria haver un àmbit d’actuació directament sobre el sòl, que permetria que la vegetació creixi amb força”, ha comentat Juhé, referint-se en aquest cas a l’aprofitament de les restes de poda d’altres zones de Calella.

Els voluntaris, i segons es desprèn de la proposta de coveni pendent de signar, disposarien d’eines i instrumental facilitat per l’Ajuntament, qui marcaria les directrius quan a calendari i feines exactes.

Amb tot, plantegen també altres iniciatives de promoció i divulgació dels atractius naturals del Parc Dalmau, dirigides a fomentar-ne l’ús social. “Es podrien organitzar periòdicament visites guiades a l’entorn natural del Parc Dalmau per explicar les característiques de les plantes, el seu valor natural i ecològic, de cara a les escoles”, ha comentat el portaveu de l’associació de voluntaris mediambientals.

Els Amics del Parc Dalmau esperen que la certificació del conveni de col·laboració amb l’Ajuntament faci d’efecte crida per a la incorporació de nous membres. Ara són una trentena de socis, tots ells implicats i amb el compromís ferm d’ajudar. “No podrem arreglar el món en un dia -comenta Juhé. Requerirà d’una constància en la nostres tasques i així serà perquè veig a la gent que som i que hi ha ganes de fer-ho així”.

Mostra d’aquest compromís, ha relatat Juhé, alguns membres dels Amics del Parc Dalmau van retirar de mutu propi les erugues que s’havien detectat, i gairebé com a resposta urgent davant la situació. Amb tot, subratlla la necessitat de treballar de forma coordinada amb el consistori.

Compartir

Potser t'interessa

1 Resposta

  1. Maria lluisa ha dit:

    Crec que l’entusiasme que i poseu amb el capdevant de Juhe fareu bona feina enhorabona !!!!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *