La consulta sobre la platja de gossos es convocarà a principis del 2022

Recollida de signatures per la consulta, abril 2021.

L’alcaldessa Montserrat Candini ha anunciat que el Govern Municipal podria arribar a promoure dues consultes referents a la platja per a gossos. La primera es farà entre els mesos de gener i febrer i servirà perquè els calellencs i calellenques decideixin si volen o no, una platja per a gossos a la ciutat. La novetat és que, un cop obtinguts els resultats d’aquesta consulta i si s’imposa el sí, el Govern proposarà una segona perquè la ciutadania decideixi el lloc.

Es proposaran un màxim de tres opcions, sempre que el sí surti guanyador a la primera consulta. Aquests espais seran proposats pel Govern Municipal. Així ho anunciava l’alcaldessa Montserrat Candini aquest matí al programa La Ciutat. Candini ho ha justificat assegurant que “cal que siguin els ciutadans qui decideixin on volen tenir aquesta platja”. 

Nosaltres creiem que cal una consulta sobre el lloc. Per què, ja queda clar on serà? Està consensuat per la ciutadania el lloc? Qui ho decideix això? Creiem que ha de ser també la gent.

El grup promotor de la consulta demanava que si guanyava el si, fos el tècnic de medi ambient qui decidís la ubicació.

Segons va confirmar a l’agost la regidora de Participació, el cens per a la consulta estarà format per uns 15.600 calellencs i calellenques majors de 16 anys. Entre aquests no s’hi compten els que tenen animal de companyia.

El consistori estima que el procés de consulta popular no referendària tindrà un cost màxim aproximat de 15.000 euros.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *