[AMPLIACIÓ] Desconvocada la vaga indefinida dels examinadors de trànsit

Accés a la C-32 des de Calella

Situació límit per a les autoescoles donada la desconvocatoria de vaga indefinida dels examinadors de trànsit. Després de la reunió amb la DGT els examinadors de trànsit van decidir canviar d’estratègia i a partir del 4 de setembre feran aturades tots els dilluns, dimarts i dimcres.

Les autoescoles són les que estan enmig d’aquesta lluita, i en aquests moment segueixen igual o més afectades.

El problema es que la perfectura de trànsit de Barcelona divideix les poblacions en grups d’autoescoles. Cada grup te un calendari en funció de l’antiguitat de les autoescoles. Amb la qual cosa hi haurà empreses que podran examinar més que altres en funció del calendari que tingui el seu grup.

En el cas de les autoescoles que els toqui examinar-se dilluns, dimarts o dimecres els serà impossible i això crearà una confrontació amb les que els toqui els dijous i divendres que sí podran assegurar als seus alumnes que podran pujar a examen.

Ens ho explica la Mercè Ruiz de l’Autoescola Cal-Pin en declaracions a Ràdio Calella TV: “Hi ha alguns que examinaran, altres que no poden examinar, no es que hi hagi una confrontació intentem que no passi, però al final s’acabarà convertint en això. Jo he sigut de les que m’he solidaritzat amb els d’altres grups perquè porten sense exàmens des del 6 de juliol i el 4 de setembre tampoc tindran cap examen”

 

 

Ruiz assegura que hi ha molts alumnes que en llista d’espera i que no podran examinar perquè les dates del calendari d’exànens coincideixen tots amb els dies de vaga: “La vaga no es desconvocarà al setembre això va per molt llarg. Jo a l’octubre estic afectada tot el mes, perquè els exàmens són el 10 i el 24, i els del grup 4 els tenen l’onze i el 25 i estem afectats tots. A l’octubre si això no s’ha arreglat cap escola del Maresme examinarà a Mataró, ni amb serveis mínims ni amb res”

 

 

Tot i així moltes de les reclamacions dels examinadors són compartides per les autoescoles com per exemple la necessitat de tenir més examinadors: “Entre els examinadors i les autoescoles tenim coses en comú, coses que les autoescoles també reclamem a l’administració una d’elles és la necessitat que teni que hi hagi més examinadors, perquè independentment que hi hagi vaga no podem examinar tot el que tenim sempre anem limitats o bé per cupo o bé per dates o pel que la perfectura decideixi. Una de les reivindicacions dels examinadors també és la nostra, volem més persones examinant, més examinadors”.

Aquesta situació assegura que es insostenible perquè els propietaris no poden asumir el cost d’aquesta vaga: “Ens plantegem seriosament el fet que si això no es soluciona fer un ‘cese indefinido de la actividad’ tancarem els ‘xiringuitos’, posarem els treballadors al carrer i estarem a l’atur fins que la cosa es solucioni”

En unes dues setmanes les autoescoles es reuniran per intentar buscar una alternativa menys radical.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *