Aquest cap de setmana s’acaba «Calella, Capital de la Sardana»

Cartell_Cloenda

La ciutat afronta els darrers dos dies ostentant aquest títol, just abans que agafi el relleu Mollerussa, que vindrà a buscar la bandera de la capitalitat a l’acte de traspàs.

Per començar dissabte es fa a Calella l’Assemblea de la Unió de Colles Sardanistes de Catalunya. A les quatre de la tarda arribaran i se’ls ha organitzat una cercavila de benvinguda, amb els bastoners de l’Escola Salicrú i la Colla de Geganters i Grallers de Calella. A les 5 hi haurà animació infantil a la Plaça Conrad Prat i començarà l’assemblea de l’entitat a la sala gran de la Cooperativa l’Amistat. Un cop acabada la reunió es desplaçaran a la sala amb columnes de la Fàbrica Llobet-Guri, on es farà el repartiment dels Premis 2015 a les colles guanyadores en categories infantil, juvenil, adults, etc… En acabat hi haurà sopar a base de pa amb tomàquet i embotit i ball, amb música en directe i un Dj.

Algunes colles es queden a passar la nit al pavelló de la Muntanyeta per ser aquí l’endemà, diumenge, quan es faran els actes oficials i protocolaris de comiat a la Capitalitat de la Sardana Calella 2015.

El diumenge començarà amb una xocolatada a la sala amb columnes de la fàbrica i a partir de les 12 és quan arrenquen els actes. El primer serà una una audició de sardanes a la Plaça de l’Ajuntament amb la Cobla Bisbal Jove.

Cartell_CloendaEls actes seguiran a la tarda, a partir de les sis, a la Sala Mozart de Calella. Hi haurà sardanes calellenques, parlaments, castells i un gran concert.

Del primer dels concerts n’ha parlat el president de l’Agrupació sardanista de Calella, Ramon Pedemonte: “Al ser Capital de la Sardana semblava que els autors i compositors de Calella no hi eren, i hem volgut que hi siguin. Per tant, tocaran tres sardanes: l’emblema, Calella, Capital de la Sardana, de Jordi Feliu; Dansaires calellencs, de Jaume Castellà -que havia estat el cantant de la cobla Amoga durant molts anys-; i després La Font de la Guineu, de Joaquim Subirà -que aquí a Calella el coneixíem com el de Can Poli, la gent gran potser se’n recorda, i els més antics potser també-“.

En acabar aquestes tres peces es farà el traspàs de la bandera de Calella cap a Mollerussa i els Maduixots de l’Alt Maresme alçaran un pilar mentre s’interpreta Sardanes a Mollerussa de Josep Capell. En acabar el traspàs de la bandera i els parlaments començarà l’espectacle «Retrats d’un sentiment».

Ramon Pedemonte ha explicat que les sardanes que s’interpretaran evoquen sentiments indescriptibles amb les paraules, i que fan un recorregut històric, des de les sardanes antigues fins a les més modernes. Pedemonte: “Jo no he vist aquest espectacle, però pels que l’han vist, sé que va des del començament de la sardana fins l’actualitat. Les sardanes que es toquen reflexen això. Comencem amb una sardana molt antiga [La masovera guapa, de Josep Blanch] i van pujant de mica en mica fins arribar a les sardanes modernes, que l’última és Please don’t stop the music, que això és en anglès, i jo ho dic malament perquè l’anglès no el sé. Però és des del començament fins ara, l’evolució que ha tingut la sardana”.

Entre les sardanes també hi ha Als peus de la Verge, de Conrad Saló, Juny, de Juli Garreta i Calella Ciutat Pubilla de Jordi Molina. L’actor Marc Pujol condueix l’espectacle, i la colla Violetes del Bosc fa la coreografia.

Ramon Pedemonte ha destacat que l‘entrada a l’acte de traspàs i al concert és lliure, però l’aforament de la Sala Mozart és limitat, i a més hi haurà un gruix important de cadires reservades per a l’organització i convidats.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *