Vilademat defensa l’actuació policial en la prevenció de robatoris a vinyes i barraques

Joan Vilademat, imatge d'arxiu
Joan Vilademat, imatge d'arxiu

La Policia de Calella i Mossos d’Esquadra estan treballant en un protocol d’actuació que permeti coordinar-se millor per fer front als robatoris que es produeixen en vinyes i barraques agràries de la ciutat. Les mesures passen per una major interacció, complicitat i coordinació amb els pagesos i propietaris rurals.

L’inspector en cap de la Policia Local, Joan Vilademat, ha explicat que les vinyes es vigilen amb patrulles tant durant el dia com a la nit, i que es pot demostrar perquè tots els vehicles policials van controlats per GPS i es registren els seus llocs de pas i les hores. L’objectiu és prevenir robatoris i, amb policia de paisà, arribar a detenir els lladres. Vilademat: “Tenim un sistema de rutines de pas, i fem patrulles amb agents uniformats i sense uniformar… perquè ahir un propietari comentava que no ens veu gairebé mai, i és perquè passem molt amb gent sense uniformar perquè ens interessa, com ja alguna vegada ha succeït, és detenir aquesta gent que comet els robatoris. No només fer policia preventiva de presència i dissuasió, sinó guanyar en efectivitat i detenir aquesta gent com ja hem fet en alguna ocasió“.

Joan Vilademat ha defensat l’actuació policial en tots els sentits a la zona agrària, i ha afirmat que tots els agents coneixen perfectament el territori, desmentint queixes veïnals que afirmaven que els agents no coneixen els rials ni els camins i que per anar a algun lloc han de demanar al pagès que els esperi a l’entrada de la riera. “Això no és veritat. Els agents de Policia coneixen el territori perfectament. El que passa és que moltes vegades hi ha dificultats de pas per alguns camins determinats per com està la zona, i alguna vegada s’ha demanat a algun veí que ens esperés però no gaires vegades, molt poques. És fals que els agents no coneixen el territori. No hem deixat d’atendre absolutament mai cap trucada i a partir de la reunió d’ahir hem establert un pla de treball conjunt amb els Mossos per intentar ser més efectius, no solapar-nos tant segons quins horaris i tenir una franja horària de vigilància més àmplia entre uns i altres“, ha assegurat Vilademat.

Joan Vilademat ha comentat que els propietaris agraris i pagesos es van comprometre a adoptar mesures que facilitessin la tasca policial i espantessin els lladres, i la majoria d’ells encara no ho han fet. “A la passada reunió vam quedar que es prendrien una sèrie de mesures per part seva que a dia d’avui no s’han pres, com per exemple posar un sistema que pugui avisar al mòbil quan hi ha una intrusió, per ser més efectiva la nostra arribada.  I intentar posar algun sistema que dissuadeixi una mica més. Perquè entre que estan en una zona apartada, on a la nit no hi ha absolutament cap llum, els camins són sense asfaltar i alguns no estan gaire bé, és difícil. No pots córrer. I moltes finques estan voltades per canyers i verdisses i costa de veure des del camí. Tot plegat ho complica. Hi ha moltes sortides i moltes entrades… per això demanem aquesta mica de col·laboració i de plus per part dels propietaris perquè posin algun element que ens permeti saber ben bé allà on ha sonat l’alarma“.

Joan Vilademat ha afegit que la voluntat de la Policia Local i dels Mossos és millorar la seguretat a la zona urbana i la rural i estan treballant estratègies que permetin guanyar en efectivitat i evitar els robatoris a zones agràries.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat