Arriba una nova campanya doble de donació de sang

donar sang 2

La sala polivalent de la Fàbrica Llobet-Guri acollirà la doble jornada de donació de sang que es farà aquest cap de setmana a Calella. El Banc de Sang i Teixits de Catalunya torna amb l’objectiu de pal·liar l’estat de les reserves després dels mesos d’estiu, quan tradicionalment baixen les donacions. Encara hi ha franges i lliteres disponibles, que es poden reservar online a donarsang.gencat.cat. Pot apuntar-s’hi la gent que ha rebut la vacuna contra la Covid, la primera o la segona dosi.

El Banc de Sang i Teixits de Catalunya serà a Calella durant el cap de setmana. Dissabte 18, en horari de matí i tarda (10 a 14 h i de 17 a 20 h), i diumenge 19 només el matí. La voluntària de l’organisme, Isabel Turon, ha fet una crida a tothom per acostar-se a la fàbrica Llobet.

Aquesta vegada ho fem dissabte i diumenge. Una doble jornada de 10 a 14 i de 17 a 20 h. Fem una crida a veure si ara que s’ha acabat l’estiu la gent s’anima. Aquest cop ens ha tocat a la Fàbrica, que no ens agrada gaire perquè queda més allunyat i la gent no s’hi apropa tant, però els que són donants habitualment no fallaran.

A causa de les mesures covid, per donar sang ara és necessari demanar cita a través del web. De forma general, pot donar sang qualsevol persona que tingui bona salut i que compleixi les següents condicions bàsiques: ser major d’edat, pesar 50 quilos o més, i en cas de ser dona, no estar embarassada.

Normalment ara quasi tothom ja demanat cita prèvia. S’ha de demanar per venir, però sí que és cert que depenent del moment si tenim espai, podem intentar agafar algú que no té cita. Els donants de sempre ja els truquem quan hem de venir a fer la campanya i els hi donem hora.

Els mesos de juliol i agost, més de 37.000 persones han donat sang i plasma, un 8% més que l’any passat. Tot i això recorden que el setembre és un mes clau per recuperar les reserves normals.

És molt important donar, sobretot ara després de l’estiu que s’han ajuntat molts factors; la gent està de vacances, tenim les reserves baixes i es produeixen més accidents de trànsit.

Des que va començar el 2021, la demanda de sang als hospitals va anar pujant. La transfusió va arribar a augmentar fins a un 15% en comparació el 2019. Això es deu a la recuperació de l’activitat hospitalària i de la reprogramació d’operacions no urgents que havien sigut ajornades per la pandèmia.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat