Arxivada la causa contra el propietari del restaurant El Galliner

Imatge d'arxiu
Imatge d'arxiu

El titular del Jutjat número 2 d’Arenys de Mar ha arxivat provisionalment la causa contra el restaurador calellenc acusat d’un delicte d’odi per la Guàrdia Civil per haver col·locat un cartell en què anunciava que no serviria a les forces d’ordre públic “no autonòmiques” en protesta per les càrregues de l’1 d’octubre. La Fiscalia va rebaixar-li la imputació a un presumpte delicte de denegació de prestació de serveis; però el magistrat ha considerat que els fets aportats durant la instrucció no són constitutius de delicte. Divendres passat se li va notificar la interlocutòria de sobreseïment de les actuacions penals atenent a la petició de la seva defensa.

L’advocada de Josep Romaguera ha explicat en una entrevista a Ràdio Calella TV que el delicte pel qual se l’acusava està penat amb la inhabilitació per seguir desenvolupant la seva activitat professional o empresarial per un període d’entre 1 i 2 anys. Marta Lluís ha celebrat l’arxivament de la causa.

De les diligències practicades no es desprenia la comissió de cal delicte, com no podia ser d’altra manera. No puc mostrar més que satisfacció per l’arxivament de la causa i que li ha fet passat una mala estona a ell i a la seva família.

El cas es va obrir pels volts del 10 d’octubre a partir de la denúncia presentada per la unitat d’investigació tecnològica de la Guàrdia Civil. S’acusava el propietari del restaurant El Galliner d’un delicte d’odi per haver col·locat un cartell a l’entrada de l’establiment en què deia que no servia a les forces de seguretat “no autonòmiques”. Finalment però el Ministeri Fiscal va fer la petició de pena per un delicte de denegació de prestació de serveis.

L’advocada ha relatat que el seu defensat va declarar davant el jutge que aquesta havia sigut una reacció “en calent” després de veure les imatges de les càrregues policials de l’1 d’octubre. Que mai abans havia tingut cap problema en servir els agents desplaçats a Calella tant de la Policia Nacional com de la Guàrdia Civil, i que tampoc ell havia sigut qui havia fet difusió del cartell per les xarxes socials.

A partir d’aquest fet, el propietari del restaurant va denunciar estar rebent amenaces telefòniques i a través de les xarxes socials. Però alhora moltíssimes mostres de suport, que ha agraït la seva advocada.

De gent de tot arreu, fins i tot de fora de Catalunya. El suport ha ajudat molt a la família. Per exemple, gent del propi Jutjat li ha donat suport, i això els ha ajudat molt.

Durant la causa, Josep Romaguera va estar citat per la comandància de la Guàrdia Civil de Sant Andreu de la Barca i va haver de declarar en una ocasió als Jutjats d’Arenys de Mar. Va ser el passat 19 de maig.

Tot i el trasbals que aquesta situació li ha provocat a ell i a la seva família, l’advocada del despatx Vila-Savanyà-Martí ha dit que per ara no es plantegen presentar una reclamació per danys.

Sincerament ni s’ha valorat aquesta possibilitat. El que hem fet ara és centrar-nos en la seva defensa i el que volíem era el que s’ha aconseguit: l’arxivament de la causa. Valorar un possible perjudici no està sobre la taula a data d’avui.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat