ASSF envia un nou contenidor de material humanitari a Gàmbia

Contenidor amb el material, diumenge

Avui marxa cap a Gàmbia un contenidor ple de material sanitari, escolar i humà que ha preparat l’ONG calellenca Acció Solidària Sense Fronteres.

El dia 30 de gener diversos membres de l’entitat aniran fins a Gàmbia a rebre el contenidor i repartir particularment el material recollit per hospitals i escoles. Una de les integrants de l’ONG és Montse Turà, que ha explicat que cada any l’entitat envia un contenidor ple de material a Gàmbia amb donacions recollides al llarg de tot l’any i després van personalment a fer l’entrega: “Normalment els hotels ens donen somiers, matalassos, llençols, tovalloles… recollim també coses que ens dóna la gent i material de segona mà, roba… material sanitari també, i medicació. I ho portem cap a Gàmbia. Passem per tots els hospitals del país, anem de punta a punta, i per escoles perquè també portem material escolar… ho portem en mà, ho entreguem, i una fundació és qui ens posa a disposició els vehicles per poder-ho repartir“.

Montse Tura ha comentat que l’aportació de medicaments és molt important ja que allà no hi ha anestèsia per arrencar els queixals ni calmants contra el dolor. També es reparteixen ulleres graduades a criteri d’un optometrista. “L’únic que fan amb els queixals és treure’ls. No fan empastaments ni res. I ens van dir que no hi ha anestèsia per fer les extraccions, o sigui que ho fan en viu. Qualsevol cosa que hi portem, ni que sigui una caixa d’Ibuprofens, és d’agrair. Tot l’any agafem el material que podem portar cap allà, igual que les ulleres que les portem a un optometrista que es dedica a donar cada ullera a la persona que se la pugui posar“.

L’expedició marxarà a Gàmbia dissabte 30 de gener a la tarda i el dilluns dia 1 de febrer començaran a repartir el material enviat.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.