ASSF instal·la una bomba d’aigua i plaques solars a un poble de Gàmbia

Els integrants d’Acció Solidària Sense Fronteres ja han tornat de Gàmbia. Aquests darrers dies han estat repartint material humanitari per hospitals i escoles, i han pogut instal·lar una bomba d’aigua a un poblat del centre del país per poder tirar endavant un projecte agrícola i ramader.

FB_IMG_1487175614389En concret han instal·lat una bomba hidràulica, que funciona amb plaques solars fotovoltaiques, que també ha portat cap allà l’ONG calellenca. Rafa Bellver ha explicat que aquesta bomba ja està funcionant i serveix per dinamitzar l’economia de les poblacions. “Al poble els feia falta una bomba d’aigua perquè tenen 800 vaques. És un poble d’interior que està funcionant amb l’agricultura i les vaques. Jo penso que on hi ha agricultura no hi ha gana i s’ha d’ajudar allà perquè no se’n vagin, no creuïn la bassa i s’ofeguin amb pateres, que aquesta gent no sap nedar“.

FB_IMG_1487175664584Rafa Bellver ha comentat que ja hi ha altres poblacions que han demanat bombes d’aigua per a les seves zones agrícoles i Acció Solidària Sense Fronteres espera seguir ajudant a Gàmbia amb la col·laboració de la societat calellenca, que ja fa anys que col·labora amb l’ONG amb material humanitari, mèdic i escolar que també han portat aquest any. Rafa: “A l’hospital ens van deixar una pick-up, nosaltres paguem el gasoil i el xofer i ells el cotxe. Vam tenir dos cotxes i ho vam poder fer tot. Ara vas als hospitals i es veuen matalassos d’aquí, llençols d’hotels d’aquí, medecines que portem amb moltes farmàcies d’aquí que s’impliquen i donen el que poden. Seguirem el projecte d’ASSF que és col·laborar desinteressadament, agraït a tothom qui ens ajuda i a l’Ajuntament de Calella que fa molt per nosaltres. Esperem que segueixi així“.

FB_IMG_1487175650409Rafa Bellver ha explicat que la situació política que ha trobat és de calma, tot i la recent caiguda d’una dictadura i l’inici incipient d’una democràcia. Si que han tingut problemes per retirar el material del port, ja que la Fundació amb qui treballaven ha desaparegut. Ho han pogut solucionar pagant de la seva butxaca els diners que els demanaven els agents portuaris.

 

 

 

Aquí podeu escoltar l’entrevista sencera a Rafa Bellver, emesa a l’Info Vespre

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *