Avui s’han presentat els actes de Festa Major de la Minerva i els de la Fira

maxresdefault

Els dos esdeveniments ompliran d’activitats la ciutat de Calella entre els dies 22 i 25 de setembre. La Festa major tindrà actes tradicionals i alguns de més nous, i la Fira oferirà propostes expressament creades per ser fetes a Calella.

El pregó de festa major és a càrrec del teixit esportiu de Calella amb motiu del nomenament de Vila Europea de  l’Esport. L’acte central del pregó és a càrrec del Club de Futbol Calella, que l’any que ve celebra els 100 anys.

A destacar com a actes de Festa Major, el 25è Festival de Jazz i Blues de Calella que canvia de nom a Festival Txespi, en honor al seu impulsor que recentment ens ha deixat, les barraques, el concert solidari de l’orquestra Maravella i la diada castellera, sense oblidar la Trobada de Gegants de diumenge i el seguici d’autoritats del divendres.

L’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, ha dit que la Festa Major és la catarsi col·lectiva que viu la ciutat un cop l’any. “Per Festa major, pel fet de ser-ho, se suposa que ja sortirem tots al carrer i nosaltres a més a més volem sortir al carrer amb un relat global que garanteixi el gaudi col·lectiu de la gent, i que allò que fan les entitats i associacions de la ciutat al llarg de l’any hi siguin el suficientment representades i que siguin protagonistes si també han fet la seva proposta de la creació i del relat del que serà aquesta Festa Major que els dos eixos vagin lligats“.

35 entitats de la ciutat organitzen o han ajudat a organitzar activitats de Festa Major.

El tinent d’alcaldia de Cultura, Xavier Arnijas, ha posat el valor els elements tradicionals i populars de la Festa major, amb propostes que porten molts anys fent-se, juntament amb altres de més recents. “Tot va lligats a activitats molt tradicionals com la trobada de gegants, el concurs d’arròs, al volada d’estels, la tirada a l’art però també hi ha noves activitats que ja són tradicionals però que només fa 3 o 4 anys que es fan com el correfoc o la Diada Castellera. Ara ja sense elles no seria el mateix la Festa Majori ens agrada moltíssim que puguem tenir aquesta estructura de cultura popular i festes tradicionals a casa nostra que formin part de l’eix central de la festa major“.

El programa de Festa Major també insisteix en el fet de tenir una festa major responsable sobretot en el consum d’alcohol en diverses activitats, sobretot a Barraques.

Fira de Calella i l’Alt Maresme

Pel que fa als actes de la Fira de Calella, dedicada turisme i identitat, en concret el divendres 23 de setembre, la fira serà dedicada a la ciutat Belga d’Anvers amb espais literaris, l’actuació de la Companyia Circ Pakipaya i un homenatge a Jacques Brel. El dissabte 24 de setembre, és el torn de Dublin amb espectacles de Folk i Dansa i diumenge, últim dia de la fira, és el torn de Praga amb actuacións de companyies de teatre de Marionetes i concert de Música de Cambra.

La tinent d’alcaldia responsable de Fires, Núria Parella, ha destacat els aspectes generals que caracteritzen aquesta edició de la Fira. “És una fira que ocupa 20.000m2, contarem amb 128 expositors i normalment la visiten unes 60.000 persones, amb un aforament de 3.500 persones que en molts moments del dia el tenim al màxim. Vol dir que la nostra fira, malgrat ser la 36ena edició, segueix tenint molt èxit. Entenem la Fira com una unió entre tradició, cultura i innovació i aquest any seguim valorant l’artesania“.

I la comissionada de la Fira, Rut Martínez, ha detallat el programa d’activitats que es succeiran al llarg dels quatre dies al Passeig de Mar, i ha destacat el model de Fira que impulsa de la ciutat. “Hi ha alguns aspectes que es consoliden arran d’aquests últims anys com és aquest concepte de fira-festival al qual jo crec que fins i tot som pràcticament pioners, que es tradueix en ser productors. Veurem coses a Calella que no s’han vist enlloc més i que hem encarregat expressament amb gent i agents importants del territori, tant nacional com internacional. Tindrem estrenes, producció pròpia, i un element de nit temàtica vinculat a cada una de les ciutats“.

Rut Martínez ha dit que al mateix crear la programació de la Fira ells mateixos han descobert les tres ciutats convidades i n’oferiran aspectes per poder-nos enamorar dels tres indrets.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat